ALUO:
                    Bright Talk
Uvod

urnik

sodelujoci
Kolofon
Program
                      v pdf-ju

Strip
                  Core

English

2010

2010

2009
2008










 
AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST IN OBLIKOVANJE – 4. LETNIK UNIKATNEGA OBLIKOVANJA (SI): Bright Talk
čet., 17. maj, ob 21.30, vrt Festivala Ljubljana pri Križevniški cerkvi (do 16. junija)

avtorji: Dan Adlešič, Uršula Rihtar, Katarina Muller, Anja Radovič in Katja Špiler.
mentor: Boštjan Drinovec

Bright Talk je ambientalna instalacija, dinamična ‘oživitev’ vrta z odzivanjem svetlobe na zvok. Gre za neke vrste equalizerski svetlobni sistem. Obiskovalcem omogoča, da s pomočjo mikrofona 'osvetlobijo' svoj glas in na ta način oživijo dvorišče.

PRISTOPITE K MIKROFONU!

V vrt boste lahko vstopali vsak petek. Ob drugih večerih bo mikrofon postavljen pri vhodu in svetlobni ambient boste lahko soustvarjali z zunanje strani.

Kipar BOŠTJAN DRINOVEC (1973) je na Svetlobni gverili sodeloval lansko leto s Fotonskimi zvonovi. Ti so po premierni postavitvi na festivalu svetlobe del svojega življenja preživeli na mariborskih ulicah. Letos Drinovec sodeluje v vlogi mentorja. Od leta 2008 poučuje kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani in s študenti 4. letnik unikatnega oblikovanja bodo v priljubljenem prizorišču Svetlobne gverile ustvarili interaktivni svetlobni ambient.
Boštjan Drinovec ustvarja v Metelkova mestu. Redno sodeluje na skupinskih umetniških razstavah doma in po svetu, samostojno pa je razstavljal v vseh pomembnejših razstaviščih v Sloveniji ... Njegovi kipi so tudi stalne postavitve, s katerimi se lahko srečamo na številnih javnih prizoriščih: Metelkova Mesto, park Tivoli v Ljubljani, Golec pri Braniku, Artcenter Središče, Forma Viva v Kostanjevici, Ravne na Koroškem, Grosuplje ...  Njegova dela se nahajajo tudi v javnih in zasebnih zbirkah.