Ocubo:
                    Gravitacijsko slikanje
Uvod

urnik

sodelujoci
Kolofon
Program
                      v pdf-ju

Strip
                  Core

English

2010

2010

2009
2008










 
OCUBO (PT): Gravitacijsko slikanje
sreda, 23. maj, ob 21.30, ploščad med CD in NLB (do 26. maja)        SODELUJ!
www.ocubo.com

Gravitacijsko slikanje je kontemplativna svetlobna projekcija, ki jo soustvarjata publika in gravitacijska sila. Avtorja sta ustvarila interaktivno orodje oz. vmesnik (interface) med publiko in stavbo. To orodje reproducira stavbo v miniaturni izvedbi in publiki omogoča, da od zgoraj na stavbo oz. njeno fasado zliva pravo barvo. Gravitacijska sila oz. sila težnosti bo barvo silila, da se počasi pomika proti dnu stavbe in ustvarja abstraktne barvne linije.
Z uporabo tehnike video mapping avtorji popolnoma poustvarijo obliko stavbe in s tem popolno povezavo med resnično in projicirano barvo. Vsakdo lahko soustvarja podobo gibajočih se barv in s tem doda svoj pečat.

Obarvajmo Cankarjev dom!

Na Svetlobni gverili bo premierna izvedba te interaktivne projekcije velikega formata v realnem času.

Duet OCUBO sta Portugalec Nuno Maya in na Portugalskem živeča Belgijka Carole Purnelle. Na Svetlobni gverili sta sodelovala leta 2010 s projektom Človeške ploščice. Carole Purnelle se je po študiju na Institutu St. Luc – Fine Arts v Liegu (BE) izobraževala na School of Visual Arts v Londonu, v EMMA v Angoulèmeu (FR) in v ARCU (PT). Nuno Maya je na ETIC (PT) končal multimedijski študij, podiplomski študij iz medijske umetnosti pa je opravil na CNBDI (FR). Od leta 2000 sta na Portugalskem prejela več pomembnih nacionalnih nagrad ter razstavljala v številnih državah EU, Singapurju in na Japonskem (Expo 2005).