Neven
                    Korda: Preprosto lepo
Uvod

urnik

sodelujoci
Kolofon
Program
                      v pdf-ju

Strip
                  Core

English

2010

2010

2009
2008










 
NEVEN KORDA: Preprosto lepo
četrtek, 17. maj, ob 21.30, Galerija Vžigalica (do 16. junija 2012)
www.korda-art.si

Puščobni in zatohli ritem časa v pusti deželi podob. Gibanje onkraj travestije.
Elektronsko sliko lahko gledamo s predmeti, ki jo prikazujejo 'na sebi', tako da slika sama sveti proti gledalcu, ali s predmeti, ki izžarevajo svetlobo in sliko prepoznamo v odboju z zaslona. 
V formalnem smislu je cilj instalacije PREPROSTO LEPO razstaviti pojem 'video' na fizične realnosti, ki ga tvorijo: zajem svetlobnih informacij, pretvorba teh v električni signal, manipulacija s konkretnimi oblikami video signala, vrnitev v svetlobno informacijo. Formalni ustvarjalec takšnega prostora ni fizični volumen, temveč svetloba, ki se jo vidi na virih, v zraku, ekranih in na odsevnih predmetih.

NEVEN KORDA je umetnik, ki deluje na področju performativnih in projiciranih umetnosti. Ustvarja umetne, videu imanentne situacije, ki zahtevajo interakcijo telesa, glasu, zvoka in videa v živo, ter računalniško posredovanje. Raziskuje, prakticira in beleži čisto video umetnost. Upodabljanje v video signalu je zastavil na treh področjih: večmedijski performansi z manipulacijo s signali v živo, večmedijske instalacije, izpovedni filmi.
Je tudi režiser in avtor gledaliških predstav, avtorskih filmov, dokumentarcev in video spotov, obenem pa mentor in izvajalec delavnic uporabnega videa. Dejaven je na področju arhiviranja in ohranjanja video zapisov.