Kaja
                    Avbersek & Darja Osojnik: Sajn*n*flaj
Uvod

urnik

sodelujoci
Kolofon
Program
                      v pdf-ju

Strip
                  Core

English

2010

2010

2009
2008










 
KAJA AVBERŠEK IN DARJA OSOJNIK (SI): Šajn*n*flaj
četrtek, 17. maj, ob 21.30, Trg francoske revolucije, Ljubljana (do 16. junija)

»Kokoš - debela ptica, podnevi ne more leteti. Ob mraku celo oslepi! Noč pa ima svojo moč in naša kokoš poletiii, da se kar sveti! (No, vsaj tako misli, pustimo ji verjeti ...)«

Šajn*n*flaj, kurja svetlobna gugalnica se prebudi šele, ko se zvečeri, vendar je tudi podnevi prijazna do radovednežev.

KAJA AVBERŠEK (1983) je risarka stripov, ilustratorka in oblikovalka. Končuje podiplomski študij na ALUO. Njene Zapiske in zariske z Azorskih otokov je izdala portugalska založba Texto Editores. Kot avtorica likovne podobe je sodelovala s portugalskim lutkovnim gledališčem Lua Cheia - teatro para todos in režiserjem Petrom Kusom pri predstavi Izgubljeni ton in trilogiji Pojoči grad (priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov stripu, razstava, predstava). Za predstavo Pojoči grad je ustvarila tudi animacijo in v njej tudi nastopa. Je članica uredništva revije Stripburger, kjer tudi redno objavlja. Za svoje delo je prejela več nagrad.

DarjA OSOJNIK (1988) je absolventka industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, izobraževala se je tudi na švedski fakulteti HDK. V letu 2010 je osvojila 1. mesto na mednarodnem natečaju Gorenje Simplicity s posodico Deterball. Posveča se projektom s področja industrijskega oblikovanja in drugih področij umetniškega izražanja.

(do sob., 16. junija 2012, 21.30-1.00)