Visoka sola za dizajn: Izkusenjsko ucenje
Uvod

urnik

sodelujoci
Kolofon
Program
                      v pdf-ju

Strip
                  Core

English

2010

2010

2009
2008










 
VISOKA ŠOLA ZA DIZAJN: Izkušenjsko učenje
četrtek, 14. junij, 21.30, Kino Šiška (do 27. junija 2012)

Prispevek študentov 3. letnika, katedre za vizualne komunikacije Visoke šole za dizajn, se na Svetlobni gverili odziva na ravni postavitve svetlobnih instalacij. Študentje obravnavajo Weiblova izhodišča svetlobne umetnosti, hkrati pa upoštevajo načela konceptov estetizacije in konceptualizacije Sreča Dragana, pionirja videa in novih medijev. Projekti so raznoliki, avtentični in vsebujejo izkušnje pregleda dela globalnih primerov umetnin ter ustvarjalcev tovrstnih instalacij. Pri procesu dela se študij svetlobe, podobe v gibanju in prostorske umestitve prepleta z izkušnjo dela v nastajanju in projektnega koncipiranja artefakta-instalacije. Študentje skozi analizo dela in formalno umestitev projekta gradijo koncept vsebine in lasten, avtorski slog, ob tem pa se odraža njihova kvaliteta dela.

Doc. Tilen Žbona (1976), mentor, je diplomiral iz slikarstva na akademiji v Benetkah in magistriral iz videa in novih medijev na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ukvarja se s slikarstvom, fotografijo, video umetnostjo in novimi mediji. Živi in dela med Koprom, Londonom in Sevillo.
Je aktivni član Društva za povezovanje umetnosti in znanosti ArtNetLab, kjer razvija različne znanstveno raziskovalne projekte, ki se pojavljajo tako v domačih, kot svetovno znanih razstaviščih in drugih institucijah.
Žbona je med drugim sodeloval na 52. Beneškem bienalu, Istanbulskem bienalu (2008) in London Biennale (2008).

Do 27. junija 2012