Andrej
        Štular: FAMILIJA
Andrej Štular:
          FAMILIJA
V Poletni muzejski noči združeni SEM, Svetlobna gverila in AVA s Prehodi in projektom Familija Andreja Štularja praznujemo 90-letnico Slovenskega etnografskega muzeja

Štular v Familiji z različnimi izraznimi sredstvi oblikuje svojevrstno topo-grafijo. Vanjo vpleta podobe obrazov različnih kultur. Večplastne slike objekti so kot preslikave iz osebne skicirke. Zdi se, da temeljijo na trenutnih vzgibih avtorja, sestavljenih iz nekontroliranih fragmentov vsakdanjika. V prevladujoče vzdušje vsake slike vdirajo nehoteni drobci racionalno urejene stvarnosti. Obrisi, indeksi, tabele, mreže, tlorisi prevladujejo v »dnevni« različici slik. V temi noči, ko se racionalno umika sublimnemu, slike zasijejo v »naključnih« potezah omejenega medija.

Kot ustvarjalec je Andrej Štular dejaven na različnih umetniških področjih; dokaj enakovredno se prepletajo ilustracija in strip, slikarstvo, kiparstvo, fotografija in film, oblikovanje lutk, scenografija. Svoja dela je predstavil na samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji ter sodeloval na več mednarodnih festivalih po državah EU, Balkana, tudi v Kazahstanu, Turčiji, Avstraliji … Je avtor treh stripovskih albumov: Lustri (2000), Kompost (2008), Živa sem! (2011). Redno vodi stripovske delavnice.
urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
           v pdf-ju Strip
         Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net