Artificiel: 6281
Artificiel: 6281

6281 je elektroakustična svetlobna prostorska instalacija, ki raziskuje razmerje med svetlobnim virom, prostorom in zvokom. S procesiranjem avdio signala skozi močne ojačevalce začne žarilna nitka (1000 w) žarnice zvočno vibrirati. Nenavadne zvoke obogatita in filtrirata hkrati tungsten v žarilni niti in steklo žarnice. Zvočni spekter se razteza od piša vetra do čisto sintetičnih zvokov in skozenj pripovedujejo žarnice svoje zgodbe. Zvok je skoraj otipljiv. Svetloba je posledica zvoka, ta pa je izražen, da bi ustvaril pomenski, globlji vizualni odmev.

Alexandre Burton, eden od avtorjev projekta in član Artificiel, bo za festival Svetlobna gverila pripravil novo zvočno kompozicijo.

Kreativni studio Artificiel z digitalnimi tehnologijami ustvarja umetniška dela, ki segajo od instalacije do performansa in so predstavljena kot razstave, odrski projekti ali in-situ intervencije. Vsak njihov projekt je integracija zvoka, vizualne umetnosti, programske in strojne opreme. Kot ustvarjalci čutijo potrebo po vključevanju izkušnje v živo in razgaljanju tehnologije.   
 
Artificiel (Burton, Lakatos, Malaterre, Roy) so s svojimi projekti sodelovali na festivalih sodobne in/ali digitalne umetnosti po Evropi, Kanadi, Združenih državah, Mehiki, Argentini in Braziliji, med njimi: Mutek, Monument National, Montreal, dis-patch, Belgrade, rs; Ars Electronica, Linz, at … 

Križevniška cerkev je v času Svetlobne gverile odprta med 18.00 in 23.30.
Ob pon. je zaprta. Do sobote, 15. junija 2013.

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
                      v pdf-ju Strip
                  Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net