Borut
                Bucinel: Soulshine gverila
Borut
                  Bucinel: Soulshine gverila
Grafit, kot ga vidimo v dnevni svetlobi, se sredi noči pod UV lučjo na novo preoblikuje. Glavni motiv sicer ostane, prikaže pa se še skriti del. Kombinacija različnih virov svetlobe in reflektivnih elementov mu vdahne novo življenje, postane lahko tudi poligon za ustvarjanje svetlobnih grafitov. Grafit vsak dan izgine in se rodi v novi podobi. Pooseblja nekaj živega, spreminjajočega.
 
Zadnje dejanje je fotografija, na kateri je svetlobni grafit s svetlobnimi telesi (razne luči in izviri svetlobe) okrog realnega telesa in karikiranega (na grafitu). Ustvarjena je s tehniko long exposure - ker je čas enega posnetka več kot par sekund, se lahko s svetlobo »riše«.

Ideja se je razvila dobesedno iz svetlikanja. Nekaj živega, spreminjajočega. In nekaj, kar je nujno dokumentirati, da videno ostane. Pri čemer si je treba privoščiti še več svetlobe, eksperimentiranje s končnim rezultatom in celodnevno beleženje sprememb. Minljivost v enem dnevu. Grafit izgine. Prebeljen. Nov ga izrine.

Koreograf, plesalec, scenograf in oblikovalec svetlobe Borut Bučinel (1983) je od leta 2002 ustvaril kar 11 samostojnih celovečernih plesno-gledaliških pred-stav. Ustvarjalno vedno izhaja iz raziskovanja svetlobe, scenografije in prostora ter atmosfere, ki jo s seboj prinaša živa likovna kompozicija. Tudi zato je pri vseh svojih delih avtor, scenograf in oblikovalec svetlobe hkrati. Sicer kot ustvarjalec sodeluje s številnimi priznanimi umetniki. Ukvarja se tudi s pedagoškim delom.


urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
                      v pdf-ju Strip
                  Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net