Meta
                Grgurevič in Urša Vidic: GALANTERIE MÉCANIQUE
Meta
                  Grgurevič in Urša Vidic: GALANTERIE MÉCANIQUE
»Simfonija kinetičnih objektov, videa, performansa in glasbe. Homogena prostorska celota, za katero stoji razmislek o odnosu človek-stroj, o sodelovanju in kooperaciji med posamezniki ter o položaju posameznika v širših družbenih odnosih. Avtorici ustvarita delujoči sistem, kompleksni živi mehanizem, sestavljen iz majhnih strojev, njihovih velikih senc, performerjev, zvoka in videa, ki se povežejo v organsko celoto. Da se ohrani in deluje, morajo k njej prispevati vsi. Galanterie Mécanique je vizija sožitja enakopravnih in solidarnih akterjev, ki so pripravljeni služiti vsak vsakomur in tako ohraniti gibanje, življenje svojega skupnega okolja.« (Žiga Dobnikar, iz besedila ob razstavi)

Meta Grgurevič in Urša Vidic sodelujeta od leta 2009. Njuni projekti temeljijo na večmedijskem izrazoslovju ter raziskovanju mej med odrsko in galerijsko postavitvijo.

Meta Grgurevič (1979) je končala podiplomski študij slikarstva na Likovni akademiji v Benetkah (2007). Od leta 2007 je pripravila več samostojnih projektov in sodelovala na številnih skupinskih razstavah doma in po svetu. One Foot On A Banana Peel And With The Other In A Grave je bil predstavljen na 54. beneškem bienalu, v okviru skupinske razstave italijanskega paviljona.

Vizualna umetnica Urša Vidic (1978) je zaključila magistrski študij na ALUO (2008). Svoja dela je predstavila na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Od leta 2010 intenzivno deluje tudi na področju uprizoritvenih umetnosti kot obli-kovalka scenografije. Z mrežo Pajek sodeluje pri vizualno-performativnih delavnicah.

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
                      v pdf-ju Strip
                  Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net