Meta
                Grgurevič in Urša Vidic: GALANTERIE MÉCANIQUE
Meta
                  Grgurevič in Urša Vidic: GALANTERIE MÉCANIQUE
»Temeljno vsebinsko izhodišče je film Charlia Chaplina Moderni časi, lucidna in nekoliko romantična kritika fordističnih načel proizvodnje, ki ilustrira kapitalistično težnjo po mehanizaciji v imenu povečanja učinkovitosti ter dobička. Mehaničnost delavca za tekočim trakom pronica tudi v performans in se pri tem spoji z izročilom ruskega avantgardnega gledališča, predvsem s principi Vsevoloda Meyerholda, ki je v futurističnem zagonu napredek sprejel in ga povezal s svojim gledališkim kredom - igralci so gibe izvajali z mehanično natančnostjo v skupinski sinhroniji, ki je osmišljala njihovo individualno vlogo. Postali so kolesje v kompleksnem mizanscenskem stroju.« (Žiga Dobnikar)

Tine Grgurevič (1983) je končal podiplomski študij iz jazz klavirja na glasbeni akademiji  v Amsterdamu (2010). Med podiplomskim študijem posname svoj prvi album Balcan Flavour (2009), leto kasneje pa drugugega, Images of reality. Od leta 2011 se posveča predvsem glasbeni produkciji in pripravlja svoj elektronski debut album Bowrain.

Koreografinja in plesalka Nina Fajdiga je diplomirala na Theaterschool – School for new Dance Development – SNDD (2007). Kot plesalka in performerka sodeluje z mnogimi koreografi. Leta 2009 ustanovi neodvisni projekt Sugar Rush, leto kasneje pa pridobil certifikat za učenje tehnike Davida Zambrana flying low in passing through.

Diplomirana pravnica, koreografinja in plesalka Leja Jurišić debitira s kritičnim, odmevnim solom R'z'R (2005). S Tejo Rebo ustvarita duet Med nama (2009) in performans v trajanju Zofa (2011). Je soavtorica mednarodnega projekta Naenkrat (2012). Najnovejše avtorsko delo je solo Balet upora (2012).

PONOVITVE: sobota, 15. junij ib 23.00, petek, 21. in petek, 28. junij ob 19.00




urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
                      v pdf-ju Strip
                  Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net