Dan
                Adlesic, Tilen Sepic, Matic Potocnik: Od oblike do
                oblike
Dan
                  Adlesic, Tilen Sepic, Matic Potocnik: Od oblike do
                  oblike
Obiskovalce optično zaznava tipalo za vnos podatkov o gibanju (kinect), del fizičnega vmesnik Od oblike do oblike (Form From Form), v povratni zanki pa projicira virtualno 3D mrežnico na človeka, ki zabriše meje med online virtualnim telesom in offline fizičnim telesom. Prostorska potopitev v hibridno okolje povzroči izkušnjo obogatene realnosti, pri kateri se bistveno spremeni zazna-vanje lastnega fizičnega stanja. Prostor je napolnjen z zvoki, ki se odzivajo na stopnjo gostote 3D mrežnice. Svetlobna mreža pa se zunanjim opazovalcem prikazuje zgolj kot obris ali navidezni hologram brez izrazitih individualnih značilnosti. Ta ugrabitev posamičnosti predstavlja odsotnost telesa na spletu oz. nesposobnost združevanja spletne identitete z offline osebo, kar v skrajnih primerih povzroči spletno asocialno vedenje brez zadržkov. Fizični vmesnik spodbuja razlikovanje oblik kljub njihovi navidezni podobnosti.

Dan Adlešič je intermedijski umetnik in oblikovalec ter absolvent oblikovanja na ALUO UL. Raziskuje novomedijsko kulturo, pri čemer povezuje obrtniške meto-de in prakse z digitalnimi tehnologijami.

Tilen Sepič
je soustanovitelj Kreativne cone Šiška, kreativne skupine Rompom in kolesarskega društva Muslauf. Sodeloval je pri neštetih umetniških projektih in instalacijah s področja interaktivnega videa in fotografije, AV instalacij, 3D tiskanja, tape-art akcij in inovativnih rešitev pri oblikovanju interierja.

Matic Potočnik se ukvarja se z novimi tehnologijami, razvojem raznovrstnih programov in prekomerno uporabo interneta.

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
                      v pdf-ju Strip
                  Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net