OCUBO:
                Morje svetlobe
OCUBO: Morje
                    svetlobe
Morje svetlobe je del mednarodnega projekta Spectrum, svetlobne interakcije v javnem prostoru. Delavnice potekajo v Estoniji, Latviji, na Portugalskem in v Sloveniji, namenjene pa so osnovnošolcem od 9. leta dalje, njihovemu umetniškemu izražanju, spoznavanju umetniških interaktivnih platform, srečevanju s koncepti in z umetniškimi metodami novih svetlobnih sistemov. Ustvarjali bodo 2- ali 3-razsežnostne animacije mapiranja, katerih rezultat bodo 4 izvirne video projekcije.

Izhajalo se bo iz arhitekturne osnove. Umetniki, mentorji delavnic, bodo naredili reprodukcije izbranih 4 stavb (v Ljubljani Mestni muzej), udeleženci pa bodo risali, barvali, oblikovali, okraševali njihovo fasado, peli, pripovedovali. Ustvarjanje bo zabeležila kamera, posnetek pa zmontiran in projiciran na resnično stavbo. Septembra bodo vsi rezultati prikazani na festivalu v Caiscasu (PT), rezultati ljubljanske delavnice pa tudi v Ljubljani.

Delavnice vodi studio Ocubo, specialist za multimedijske in interaktivne umetniške projekte, znan že z dveh prejšnjih edicij Svetlobne gverile – gonilni sili Nuno Maya in Carole Purnelle sta npr. ustvarila Človeške ploščice in Gravitacijsko slikanje (ploščad CD, 2010 in 2012). Oba redno sodelujeta na mednarodnih kulturnih prizoriščih kot samostojna ustvarjalca ali kot Ocubo. Sta tudi ustanovitelja svetlobnega festivala Lumina, ki je v portugalsko mesto Sintro privabil blizu 100.000 obiskovalcev. 

Obvezne prijave:
Marina Mihelič Satler (MGML)
marina.satler@mgml.si
031 741 546

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
                      v pdf-ju Strip
                  Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net