Visoka
                šola za dizajn: Kresnička
Visoka šola za
                    dizajn: Kresnička
Zakaj kresničke svetijo? Baje da privabijo primernega partnerja. Gre torej za naravno vidno sporočilo? Svet so preplavili priboljški (gadgeti); komunikacija in odnosi potekajo stalno, a posredno (online), vse bolj se umikamo vsak v svoj svet, vse bolj smo odtujeni, osamljeni. Za resnično, živo komunikacijo pa je pogoj, da se vidimo, slišimo, čutimo, dotikamo ... Študenti 3. letnika katedre za vizualne komunikacije in notranjo opremo (mentorja: Kiki Klimt in Ivo Kortnik) nas želijo z interaktivnim objektom izvabiti iz vsakdana, da bi vzpostavili stik, se povezali. Morda dobimo tudi odgovor, zakaj kresničke svetijo.

Kiki Klimt je leta1997 je diplomirala na ALUO UL na smeri slikarstvo in pri profesorju Baršiju vpisala podiplomski študij kiparstva. Magistrirala je leta 2000. Do danes je sodelovala na različnih skupinskih in samostojnih razstavah. Njeni projekti so raznovrstni, vključujejo pa oblikovanje, ilustracijo, slikarstvo in performans. Od leta 2007 poučuje na VŠD na dodiplomskem in po-diplomskem študijskem programu.

Oblikovalec, scenograf in arhitekt Ivo Koritnik je že med študijem arhitek-ture sodeloval s Studiem TSE in družbo TIM Koper, ki sta bila med vodilnimi proizvajalci svetlobne in scenske tehnike v nekdanji Jugoslaviji. Je soustanovitelj Arch studia, ki od leta 1989 deluje na področju zasnove arhitekture, sejemskih postavitev, razstav in notranje opreme. Preučuje in predava o možnostih varčevanja energije, o racionalni in ustvarjalni rabi svetlobe.

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
                      v pdf-ju Strip
                  Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net