Andrea
        Miltnerová: Ples magnetne balerine

Preformans je tudi del programa festivala Mesto žensk.

Koproducenta: PTL, Mesto žensk
Andrea Miltnerová: Ples
         magnetne balerine


Koncept, koreografija in gib: Andrea Miltnerová

zvok in oblikovanje svetlobe: Jan Komárek

dolžina: 35 minut

Produkcija: MOTUS o.s.-Alfred in the Courtyard Theatre, Praga.

foto: Kryštof Kalina 

 

Plesni performans priznane češko-angleške ustvarjalke temelji na gibu v kontekstu gibljive podobe in raznovrstnih ritmičnih struktur glasbe oziroma zvokov. Magnetna balerina se giblje znotraj minimalističnega, a razgibanega prostora, ki je bil ustvarjen z mislijo na širitev običajne percepcije in izkušnje plesnega akta. Intenzivna gibalna koreografija se staplja s kolažem zvočnih sekvenc, medtem ko interaktivna zasnova osvetlitve poudarja nenasilno, sicer mestoma ranljivo, a na trenutke kljub temu tudi nekoliko motečo in namerno odbijajočo zasnovo plesnega performansa. Ta kot celota poudarja predvsem avtoričino svojevrstno in neumorno obsesijo z gibanjem.

 

Andrea Miltnerová je angleška plesalka in koreografinja čeških korenin, ki trenutno živi in deluje v Pragi. Zadnjih nekaj let se kot ustvarjalka intenzivno posveča baročnim plesom in njihovi kreativni fuziji s sodobnim plesom: ukvarja se z rekonstrukcijami baročnih oper kot tudi s snovanjem avtorskih plesnih performansov, ki temeljijo na raziskovanju giba in etnokoreografskih prvin. Rojena in šolana je v Londonu, nakar se je preselila v Prago, kjer kot balerina sodeluje s tamkajšnjim Narodnim gledališčem. Kot performerka sodeluje tudi z različnimi češkimi in tujimi koreografi. 


Brezplačne vstopnice lahko dvignete v PTL eno uro pred predstavo. Priporočamo rezervacije na ptl@mail.ljudmila.org ali na tel. 041 365 184 (Katja Somrak/PTL).

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
         Core
2013
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net
English