Mirko
                Malle/AAI: Svetla nova prihodnost
Mirko Malle/AAI: Svetla
                  nova prihodnost

 

Pri avtorjevih slikah, ubranih na temo svetla prihodnost, gre za likovno interpretacijo pesmi, ki so plod skupinskega dela mednarodnega kolektiva A.A.I. (Articulacion Artistica Internacional). Opraviti imamo s serijo abstraktnih del v mešani tehniki, ki ustvarjajo vtis eruptivnega sobivanja likovnih elementov, s katerimi skuša avtor ubesediti harmonično razmerje med koloritom in osnovno likovno oziroma pesniško zamislijo. Posebna komponenta pričujočih del je njihova interaktivnost, saj slike, ki so zasnovane kot palimpsesti, reagirajo na bližino gledalca. Ob gledalčevi prisotnosti se namreč aktivira umetna svetloba, ki omogoči dobesedno in metaforično branje podobe oziroma na prvi pogled zakritega besedila, ki ostaja ključno vodilo pri interpretaciji avtorjevih del.

 

Mirko Malle se je rodil v Celovcu. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani s temo vizualizacija glasbe, zaradi česar se je kasneje razglasil za barvnega dirigenta. Deluje kot slikar, performer, ilustrator in karikaturist, občasno pa tudi kot mentor likovnih delavnic. Študijsko se je izpopolnjeval na Portugalskem, na Faculdade de Belas Artes v Portu. Od leta 2011 je član mednarodnega umetniškega kolektiva A. A. I. - Articulacion Artistica Internacional. Slednji je nastal leta 2009 na pobudo pesnikov iz Južne Amerike, z željo po medžanrskem umetniškem dialogu ter izmenjavi poezije, filozofije in umetnosti.

 

/ na ogled do 10. oktobra; Galerija Vžigalica je v času Svetlobne gverile odprta med 12.00 in 23.30. Ob pon. je galerija zaprta. /

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2013
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net




English