Andrej
        Štular: Plan 10/2
Andrej Štular: Plan 10/2

 

LOKACIJE: AP Bavarski dvor, AP Nasproti glavne avtobusne postaje, AP nasproti glavne avtobusne postaje, AP Klinični center, AP Tobačna, AP Aškerčeva, AP Mirje, AP Kolizej, Vegova - Pizzerija Foculus – uvoz, AP Gospodarsko razstavišče, AP Stara cerkev


Serijo intervencij v svetlobnih oglaševalskih vitrinah (citylight) smo tokrat zaupali Andreju Štularju. Postavitve funkcionirajo kot unikatni avtorski (anti)oglasi, ki jih je Štular oblikoval v skladu z lastno ustvarjalno poetiko. Notranje strani oglaševalskih vitrin so zasnovane z mislijo na negacijo njihove osnovne funkcije: zahtevajo namreč gledalčev angažma, njegovo neposredno bližino, saj je njihova vsebina vidna zgolj skozi manjše kukalo. Likovna dela, skrita v vitrinah, tvori niz montaž oziroma kolažev v mešani tehniki, ki združujejo tekst in podobo: njuno součinkovanje prinaša poetične, mestoma tudi ironične poudarke, ki v značilni avtorjevi maniri prevprašujejo kondicijo sodobnega sveta. Kot pravi avtor, gre pri likovnih delih za svojevrsten »pogled v misli, preden se artikulirajo, pogled v naključne podobe, ki se še niso osamosvojile«.

 

ANDREJ ŠTULAR vse od sredine 80. let ustvarja na področju ilustracije, kiparstva, oblikovanja lutk in scenografije, stripa, slikarstva, fotografije in filma. Je član kolektiva Strip Core in lutkovnega gledališča Nebo. Izdal je štiri samostojne stripovske albume: Lustri, Kompost, Živa sem! in Bežimo, svet se podira iz zbirke Zverinice iz Rezije v stripu. Stripe pogosto objavlja v reviji Stripburger in njenih antologijah. Poleg izvedbe več odrskih in razstavnih projektov je v preteklih letih nastopil tudi na številnih mednarodnih festivalih stripa. Pri svojem delu se ukvarja z različnimi sferami domačijske psihopatologije kot tudi z univerzalnejšimi temami, ki prevprašujejo človekovo bit, njegovo identiteto oziroma položaj v ustroju sodobnega sveta.


Do 1. junija.


urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
         Core
2013 2013
2012
2010
2010 2009
svetlobnagverila.netEnglish
2008