Derida Dance: ARTeFACT

Derida Dance: ARTeFACT

INFO/REZ: Brezplačne vstopnice lahko dvignete v PTL eno uro pred predstavo. Priporočamo rezervacije na ptl@mail.ljudmila.org ali na tel. 041 365 184.

 

ARTeFACT je večmedijski plesni performans, osredotočen na iskanje identitete, ki presega družbene in kulturne meje. Sredi takšnega procesa se pogosto znajde tudi 'nomadski' umetnik, ki išče priložnosti za svoje ustvarjanje v globaliziranem svetu. Performans je interakcija med vizualnim medijem, zvokom in telesom. To omogoča osredotočanje na različne dele performansa in oblikovanje individualnih pogledov nanj. Koncept in koreografijo so leta 2013 skozi eksperimentalni proces ustvarili Jivko Jelyazkov, plesalka Petia Mukova, vizualni umetnik Albena Baeva in priznani glasbenik Ivan Shopov, znan tudi kot Cooh in Balkansky.

 

ARTeFACT je prvi bolgarski plesni performans, ki je bil uvrščen v program evropskega plesnega festivala v Limassolu na Cipru. S predstavo so avtorji gostovali tudi na Madžarskem in v Švici.

 

ARTeFACT je del programa kandidature mesta Varna za Evropsko kulturno prestolnico 2019. Derida Dance z mednarodnimi projekti razkriva bolgarski kulturni prostor. Derida Dance Center, prvi center za sodobni ples v Varni, se je s svojo dejavnostjo v zadnjih treh letih že uveljavil na mednarodnem kulturnem prizorišču.

 


Produkcija gostovanja: Plesni Teater Ljubljana

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2013 2013
2012
2010
2010 2009
svetlobnagverila.net



English
2008