GULAG INTERVENTIONS (Polona Černe, Aleksandra
                Gruden, Larisa Kazić, Gorazd Krnc, Nina Koželj, Zoran
                Srdić Janežič in Andrej Strehovec): ILUMINACIJE 1.0

GULAG INTERVENTIONS (Polona Černe, Aleksandra
                    Gruden, Larisa Kazić, Gorazd Krnc, Nina Koželj,
                    Zoran Srdić Janežič in Andrej Strehovec):
                    ILUMINACIJE 1.0

enodnevna interaktivna intervencija

 

Materija 0.1

Mesto je naše. Niti občinska uprava niti oblastniki, niti muzeji niti galerije niso bili tu pred nami, prebivalci in pohajalci. Mesto je živ dokaz, da smo se naselili, obljudili, da obstajamo na tem ozemlju v koeksistenci z okoljem. Mesto je naš dogovor o sobivanju, mesto je naš projekt.

 

Konvencija 0.2

Druženje je naš presek. Mi ne moremo brez nas: vsak dan mimohodimo, odjemamo, zamenjujemo, dostavljamo, pritiskamo gumbe, fizične in virtualne. Srečamo se na točki X na trgu. X = napihljiva skulptura.

 

Pravila igre 0.3

Napihljiva skulptura je muha enodnevnica, napihljiva skulptura je iz PVC-ja. Ljudje, ki se srečajo ob PVC skulpturi, so tam začasno, ljudje, ki so postavili napihljivo skulpturo, se poznajo le bežno. Vsako skupinsko delo je problem in človeka spoznaš v težavi. Mnogo parov in prijateljev se prvič sreča na cesti.

 

Taktike osvajanja 0.4

Napolnimo prostor s svojo prisotnostjo in postavimo neprisvojljiv, tuj, vesoljski objekt na ulico ter ga poimenujemo svetlobni meteorit. Zidove stavb preoblikujemo z odsevno svetlobo meteorita, ki jo lahko usmerja vsak pohajalec. Meteorit uporabimo, izrabimo, nanj projiciramo svoje želje. To imenujemo prilagajanje in podrejanje funkcionalnega 'urbanega planiranja'. Ali drugače, gre za ekscentrično postavljanje lastne poetične scenografije.

Koprodukcija: ZRC SAZU

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2013 2013
2012
2010
2010 2009
svetlobnagverila.net



English
2008