Lenka
                Đorojevič, Lina Rica, Maja Burja, Staš Vrenko in Saša
                Spačal: Kup

Lenka Đorojevič, Lina Rica, Maja Burja, Staš
                    Vrenko in Saša Spačal: Kup


Mednarodnemu festivalu analognih avdiovizualnih tehnologij Strictly Analog se Svetlobna gverila pridružuje s serijo projektov. Izvajajo jih Claudia Reh, Michael Bosanko ter več avtorjev z avdiovizualnim projektom z naslovom Kup:

 

Kup kot /Rojen sem v naravi/ hiperrealni hibrid /imam štiri nravi/ združuje različne ambivalentno /imam dve stvari/ -audio /imam pet čutov/ -vizualne posege /čut ni stvar/ v orkestracijo različnih mimikrij /narava ni čut/ prostora. Potencialnost /prostor da/ obstoječe distopične pokrajine /za naravo da/ omogoča prelivanja analognih in digitalnih postopkov ter foto-, bio-, vizualnega in zvočnega materiala. /umetniški kop je nesmisel/ *

* fragmenti v poševnicah so deli pesmi iz cikla Konfiguracije 1918–1932 Hansa Arpa

 

LENKA ĐOROJEVIĆ pri svojem delu izhaja izhaja iz medija grafike, ki ga pogosto vpenja v druge izbrane medije. Diplomirala je leta 2008 na Akademiji za likovno umetnost v Trebinju (BiH). Deluje tudi kot scenografka in sodelavka Radia Študent. LINA RICA je diplomirala na Grafičnem odseku ALU v Zagrebu leta 2008. Poleg grafike ustvarja tudi v medijih fotografije, videa in animacije. Sodelovala je na skupinskih razstavah, festivalih in delavnicah na Hrvaškem in v tujini. Za svoje grafike je med drugim prejela več nagrad. Leta 2012 je v Makarski, kjer je bila rojena, odprla galerijo Galerica. MAJA BURJA je trenutno vpisana v tretji letnik slikarstva na ALUO v Ljubljani. Kot umetnica se ukvarja s fotografijo, kiparstvom, slikarstvom, filmsko podobo in zvokom, pa tudi s svetlobo, arhitekturo, urbanizmom ter (vizualno) knjigo. STAŠ VRENKO študira kiparstvo na ALUO v Ljubljani. Njegova umetniška praksa združuje raziskovanje različnih polj umetnosti s poudarkom na zanimanju za zvok, zvočnem oblikovanje, kiparstvo, performativne umetnosti in kineticizem. Med drugim izdeluje naredi-si-sam glasbila. Poleg samostojnega ustvarjanja na polju glasbe sodeluje tudi v pesniško-zvočni skupini Nevem Nevem. SAŠA SPAČAL je intermedijska umetnica, ki raziskuje žive sisteme in zvočne fenomene. V svojih delih povezuje strojno in programsko opremo ter organske materiale, ki jih spleta v komunikacije, kjer človeška bitja delujejo kot eden izmed elementov v ekosistemu in ne kot suveren subjekt. Razstavljala je na več kot petnajstih mednarodnih prizoriščih, med drugim pa je tudi članica ljubljanske zasedbe Theremidi Orchestra. 


Koprodukcija: Offtir

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2013 2013
2012
2010
2010 2009
svetlobnagverila.net



English
2008