Natan Esku: Lomilci svetlobe
Natan Esku: Lomilci
                  svetlobe

 

Svetlobna gverila se letos že drugič zapored podaja v odkrivanje in zasedbo neobičajnih razstavnih kotičkov. Tako bodo tudi na tokratnem festivalu mestne izložbe gostile posebne obiskovalce – svetlobne skulpture, ki v izložbe prinašajo duha umetnosti. Projekt sloni na podmeni, da so tudi izložbe neke vrste javni prostor, ki omogoča estetsko komunikacijo in nagovarjanje negalerijske publike. K sodelovanju smo tokrat povabili dobro znanega domačina, ki sliši na ime Natan Esku. Umetnik je oblikoval dva ducata minimalističnih svetlobnih skulptur, ki jih opisuje kot »križance med globokomorskimi bitji in kristali«. Skulpture so izdelane iz akrilnega stekla, ki omogoča pretanjene odboje in lomljenja svetlobe – njihove abstraktne geometrijske forme bodo še zlasti v nočnem času zaživele kot drobne umetniške intervencije, ki opremljene z lastnimi svetlobnimi viri ustvarjajo zanimive igre barv. Vse skulpture so tudi naprodaj.

 

NATAN ESKU (1973) se je po končani Srednji šoli za fotografijo in oblikovanje vpisal na ljubljansko Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer Vizualne komunikacije. Specializacijo iz ilustracije je vpisal na Akademiji v Budimpešti. Ob slikarstvu in oblikovanju recikliranih objektov se ukvarja tudi s fotografijo, ilustracijo, oblikovanjem in likovno podobo za lutkovne predstave.

 

Seznam lokacij: Galerija 22, trgovina 3MUHE, knjigarna Beletrina, kavarna Cacao, butik Cliche, trgovina Filipov dvorec, trgovina Gud Shop, Galerija Hest, trgovina M4Line, trgovina Meri Sarajlija, trgovina Natura, trgovina Oliviers & Co. (Slovenska cesta), trgovina Ricami Veronica by Vezenina, trgovina Ristanc, prodajni salon Rogaška, trgovina Spar (Čopova ulica), Galerija Škuc, šiviljski studio Tj Top, trgovina Viktor Barlič, pekarna Žak in prodajalna Yankee Candle.

 

Donator: Almus d.o.o. – akril in svetloba; posebna zahvala: Združenje podjetnikov centra mesta Ljubljane, Irena Razpotnik (MOL); koprodukcija: RogLab


urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2013 2013
2012
2010
2010 2009
svetlobnagverila.net



English
2008