NatanEsku & Schatzi: Die Maschine
Uvod

urnik

sodelujoci
Kolofon
Program
           v pdf-ju

Strip
         Core

English

2010

2010

2009
2008


 
NATANESKU & SCHATZI (SI): Die Maschine
četrtek, 17. maj, ob 21.30, Galerija Vžigalica (do 16. junija 2012)
natanesku.com

Die  Maschine je svetlobno-zvočni projekt vizualnega samuraja NatanEskuja in mojstra audio veščin Schatzija. Inštalacija temelji na improvizaciji, reciklaži in ponovni uporabi materialov, zvokov in idej. Gre za eksperiment interakcije obeh valovanj. Die Maschine se gradi iz niča, brez predhodne ideje. Avtorja zanima predvsem proces, končna instalacija pa je v tem primeru le avdio-vizualni zapis celotnega projekta.

NATANESKU, ki je na Svetlobni gverili sodeloval že dvakrat, je priznan slovenski likovni umetnik z več kot dvajsetimi samostojnimi razstavami in stotinami projektov znotraj grafičnega oblikovanja in ilustracije. Je prejemnik nagrade Zlatno pero na mednarodnem bienalu ilustracije v Beogradu. Spretno se giblje znotraj vizualne umetnosti od ilustracije in grafičnega oblikovanja do slikarstva, kiparstva in fotografije.

SCHATZI je multiinstrumentalist, glasbeni producent in avtor aranžmajev številnih sodobnih popularnih skladb. Ustvarja tudi filmsko glasbo. Študiral je saksofon na glasbenem konzervatoriju v Celovcu.