Raudia
          Kepper & Sasa kerkos: Postani Svetloba
Uvod

urnik

sodelujoci
Kolofon
Program
           v pdf-ju

Strip
         Core

English

2010

2010

2009
2008


 
RAUDIA KEPPER IN SAŠA KERKOŠ: Postani Svetloba
sobota, 16. junij, ob 21.30, Trg Francoske revolucije         SODELUJ!
Rok za oddajo glasov: 13. junij, fb
facebook.com/svetlobnagverila

Festival Svetlobna gverila in avtorici, Raudia Kepper in Saša Kerkoš, vas vabimo, da sodelujete pri projektu Postani Svetloba, ki bo realiziran kot zaključni dogodek festivala.
»En tok svetlobe povezuje vse nas. Ta svetloba bo presevala skozi besede in skozi fotografije, bo izraz človeštva. Ta svetloba je vez med kulturami, narodnostmi in religijami.
Vidimo, kako se stari sistem ruši, medtem ko se na svetovni ravni dogaja vse več sprememb. Ta stari model pravi, da se moramo boriti, današnji novi model pa se osredotoča na sodelovanje in krepitev naših skupnosti. To se začne s prepoznavanjem in posedovanjem naše prave moči, ki jo simbolizira naša svetloba.

Javni prostori omogočajo in spodbujajo družbeno interakcijo: postavitev svetlobe v javne prostore simbolizira to željo po novem modelu sodelovanja in skupnosti, ter se osredotoča na medsebojno povezovanje, navdih in spremembo v naši zaznavi.

»Kaj kot skupnost lahko v navdih sporočite drugim skupnostim po svetu? Katero besedo ali simbol bi izbrali?«

Na facebook.com/svetlobnagverila glasujte za vam najbolj ustrezno besedo/sporočilo. Odprti smo tudi za predloge, ki jih lahko posredujete preko Facebooka. Beseda, za katero boste največkrat glasovali, bo uporabljena. Rok za oddajo glasov je 13. junij 2012.

Vabimo te, da se 16. junija pridružiš dogodku, s seboj prineseš svoje svetlobne vire (baterije, mobitel, svečke, vžigalnike). Z njimi boš lahko sooblikoval-a izbrano besedo/znak, ki jo bomo ovekovečili na fotografiji in lansirali v medmrežje.  foto: Natan Esku