Madeleine Karlsson in Aleksandra Stratimirovic:
                    V gibanju
Uvod

urnik

sodelujoci
Kolofon
Program
                      v pdf-ju

Strip
                  Core

English

2010

2010

2009
2008










 
petek, 18. maj, ob 21.30, Atrij ZRC
sodelujeta: Stina Ahlberg (SE) in Kaja Lorenci (SI)
koprodukcija: PTL

ponovitev: sobota, 19. maj, ob 21.30, Atrij ZRC

V gibanju je zgodba s severa. To je svetlobno-koreografska prostorska instalacija, v kateri gre za raziskovanje in eksperiment ob srečanju koreografa (Madeleine Karlsson) in vizualnega umetnika (Aleksandra Stratimirović). Severna krajina je izklesana v prostoru, poslikana z gibanjem brez pravilnih linij in v harmoniji svetlobe in teme.

Pri projektu z gibom sodelujeta plesalki Stina Ahlberg (SE) in Kaja Lorenci (SI), glasbo pa so ustvarili Frank Bretschneider, Daniel Hakamäki, Taylor Deupree.

MADELEINE KARLSSON je plesalka in koreografinja. Diplomirala je na Akademiji za balet v Stockholmu in se nadalje izobraževala v New Yorku na Trisha Brown School, v Merce Cunningham studiu, Susan Klein Studiu ter na College of Dance v Stockholmu. Ukvarja se raziskovanjem giba v praksi in teoriji. Intimnost, čustvenost, telesni občutki so glavne teme njenega dela. Ustvarila je več 'site specific' performansov, del s področja improviziranega gledališča in fizičnega gledališča, ter sodelovala z umetniki iz različnih umetniških praks (oblikovalci svetlobe, koreografi, vizualnimi umetniki, režiserji, pesniki, glasbeniki ...). Poučuje sodobni ples in improvizacijo/kompozicijo na oddelku za sodobni ples na Royal Swedish Balletschool v Stockholmu. Svoj solo prvenec ISHI (Stage Studio 4, Stockholm) je realizirala leta 2008. V najnovejšem performansu folding (avg. 2011, Danscentrum Stockholm) raziskuje fizični in psihični prostor. Pri performansu je sodelovala Aleksandra Stratimirović.

KAJA LORENCI je plesalka in koreografinja. Leta 2006 je diplomirala na SEAD-u. S svojim prvencem Appearances je leta 2007 gostovala v Salzburgu (New faces New dances festival), na Dunaju, Platformi v Mariboru in v Plesnem Teatru Ljubljana. Od takrat sodeluje s številnimi ustvarjalci na področju plesa in poučuje sodobno plesno tehniko, gibalno delavnico in umetnost giba na Umetniški gimnaziji Ljubljana.

STINA AHLBERG KUDO je zaključila študij na Akademiji za balet v Gothenburgu. Študij plesa je nadaljevala v New Yorku v plesnem studiu Merce Cunningham. Sodelovala je z Brenda Daniels Dance co., E.L.D Co./Efva Lilja, Ce Dans/Camilla Ekelöf ... S Satoshijem Kudom ustvarjata lastne predstave, v katerih tudi nastopa.