AVA:
                Prehodi
AVA:
                  Prehodi
Prehodi simbolizirajo muzej, v katerem se manifestirajo različna prehajanja skozi čas, zgodovinska obdobja, življenjska obdobja, letne cikle, med materialnim, družbenim in duhovnim.

AVA predstavlja 5 instalacij, delo študentov 3 generacij. Izbrani projekti izražajo individualnost avtorjev skozi različne postopke obravnave prehodov, svetlobe, forme in njunih kontekstov. Vsaka inštalacija se na sebi lasten način ukvarja s svetlobo, njenimi prehodi iz teme in obratno ter odnosu do senc in svetlobe podnevi.

Ana Jagodic: Tretji zakon - Interaktivno instalacijo, zasnovano na raziskavi fizi-kalnih zakonov vesolja, ki delujejo po načelu akcije-reakcije, sestavljajo steklene kroglice na prosojnem platnu.

Gregor Maver: Liberalna utopija - Video instala-cija, ki temelji na svetlobi in njeni odsotnosti, omogoča v realnem času ‘sočas-nost bivanja’ v različnih časovnih pasovih ter simbolne prehode s celine na celino.

Matej Marinček: Geneza - Avtor išče prehode znotraj našega razvoja zavesti, odnosa do zgodovine in kulture. Razvoj predstavljajo po velikosti razpo-rejene krogle, ki v svoji notranjosti s pomočjo bliskavice razkrivajo razvijajočo se človeško figuro.

Danijela Danica Tepeš: Od kod do kod? Interaktivni objekt v obliki kubusa reflektira svojo okolico in je v odnosu do svetlobe skoraj neviden, poenoten z okoljem.

Neca Falk: Prehod - Video instalacija, nameščena na vhodu muzeja, omogoča dualnost prehodov tako v metafizičnem pomenu, kot v dejanskem, fizičnem prehodu iz ene realnosti v drugo.

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program
                      v pdf-ju Strip
                  Core
English
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net