Artificiel: Impacts
Artificiel: Impacts

zvočno svetlobna instalacija

 

Projekt, ki bo med drugim obeležil vsakoletno praznovanje obletnice Kina Šiška, predstavlja prikaz vizualizacije električne napetosti, predstavlja poskus vizualizacije električne napetosti. Živo skulpturalno instalacijo sestavljajo Tesline tuljave, vpete med steklene plošče, ki ob prisotnosti gledalca aktivirajo zvočne in svetlobne signale različnih intenzivnosti in ritmičnih poudarkov. Tesline tuljave so bile v preteklosti predmet številnih umetniških izrab; aktualna, pod katero se podpisuje član kanadskega kolektiva Artificiel, Alexandre Burton, temelji na uporabi plazme kot medija, nadziranega s pomočjo posebej ustvarjenega programskega orodja. Instalacija se spogleduje z vprašanjem brezžičnega prenosa električne napetosti, medtem ko s pomočjo slednje generira nenavadne, sublimno privlačne električne slike.

 

Artificiel je umetniški kolektiv oziroma studio, ki se posveča ustvarjanju umetniških del s pomočjo digitalnih tehnologij. Njihova dela, ki običajno vsebujejo prvine zvoka in gibljivih podob, prevzemajo različne izrazne forme in oblike: pojavljajo se kot inštalacije, performansi, predstave ter in-situ intervencije. Kolektiv z domicilom v Kanadi ustvarja kompleksna dela, ki se izogibajo estetizaciji površine. Namesto tega raje izpostavljajo strukturalne vidike tehnologije oziroma materialov, da bi tako razkrili senzibilnost, ki  temelji na objektivnih danostih posamičnih tehnoloških fenomenov.

 

/Razstava je na ogled vse dni v tednu med 12.00 in 23.00. Na ogled do 29. sept. 2014. Telefone in druge elektronske naprave pustite v garderobi. Razstava za osebe s srčnim spodbujevalnikom ni primerna./

 

Koproducent: Kino Šiška. Razstavo sofinancira: Le conseil des arts et des lettres du Québec.

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2013
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net
English