Martin
        Bricelj Baraga: Moonolith
Martin Bricelj Baraga:
         Moonolith

Moonolith je  odziven skulpturalni organizem, katerega delovanje je pogojeno z aktivnostmi v vesolju kot tudi v njegovi neposredni okolici. Objekt predstavlja svojevrsten spomenik, ki pa ne obeležuje pomembnega dogodka ali osebnosti, temveč je posvečen vesolju oziroma minevanju časa; kot tak simbolizira črno snov vesolja in njegove časovno prostorske danosti, ki se nenehno odražajo tudi v mikrokozmosu slehernega posameznika. Moonolith tako deluje kot senzorična ura, katerega nenehno spreminjajoča se površina reagira na lunine faze: velika črna sfera, na kateri se prikazujejo ozvezdja, se v realnem času zvočno in vizualno odziva tudi na obiskovalce v njegovi bližini. Objekt tako funkcionira kot kompleksen interaktiven vmesnik in posrednik med človekom in univerzumom.

 

Martin Bricelj Baraga je intermedijski umetnik, producent in kurator. V svojih interaktivnih projektih, avdiovizualnih performansih in kolaborativnih delih raziskuje kompleksna razmerja med človekom in tehnologijo, zanimajo pa ga tudi socialni vidiki sodobne pop kulture ter politične dimenzije posredovanih resničnosti. Fascinacijo nad tehnologijo v svojih delih pogosto prepleta z elementi znanstvene fantastike. Med drugim je ustanovitelj festivala Sonica v Ljubljani, deluje pa tudi kot vodja zavoda MoTA - Museum of Transitory Art. Svoja dela je predstavil v številnih razstaviščih in na festivalih doma in na tujem.

 

MOONOLITH: Martin Bricelj Baraga: koncept in vizualna zasnova / Slavko Glamočanin: programiranje in interakcija / Oblikovanje zvoka: Matt Kispert / Igor Vuk: tehnično oblikovanje / Produkcija: MoTA - Muzej tranzitornih umetnosti / Podpora: Akripol d.o.o., MZK, MOL. / Zahvale: Denis Orač, Primož Pugelj, Nataša Mrkonjič, Andre Goncalves, David Veneman, Carolien Teunisse, Erik Margan, Uroš Veber.

/na ogled med 15. in 27. septembrom. Moonolith komunicira med 20.30 in 23.30. /
urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
         Core
2013
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net
English