Natalija
                R. Črnčec & Nina Šulin: Sobežnosti
Natalija R. Črnčec &
                  Nina Šulin: Sobežnosti

 

Sobežnosti sestavlja preplet barvnih geometrijskih teles in svetlečih linij, ki se odzivajo na ultravijolično svetlobo. Instalacijo dopolnjuje eksperimentalna zvočna kulisa Andreja Hrvatina. Ustvarjalna energija, ki se preliva med snovalci postavitve, je odmev specifik konkretnega prostora, na katerega so avtorji reagirali vsak na svoj način, da bi tako skupaj zasnovali site-specific pulzirajoče organsko svetlobno telo, ki gledalca prestavlja v znanstvenofantastično krajino prihodnosti.

 

Natalija R. Črnčec je leta 1996 diplomirala na Oddelku za likovno umetnost na Pedagoški fakulteti v rodnem Mariboru. Kot umetnica se osredotoča na problematiko barve in svetlobe, ki ju tematizira v prostorskih postavitvah in slikarskih delih. Nina Šulin je leta 2008 diplomirala na Oddelku za likovno umetnost na Pedagoški fakulteti v Mariboru, trenutno pa je absolventka podiplomskega študija kostumografije na AGRFT v Ljubljani. Deluje kot samostojna ustvarjalka na področju gledališke kostumografije, lutkovne umetnosti in ilustracije. Andrej Hrvatin je glasbenik in oblikovalec zvoka, trenutno aktiven član več glasbenih zasedb. Kot oblikovalec zvoka, snemalec, montažer in glasbeni producent je soustvaril veliko del s področja jazz, etno in rock glasbe. Ukvarja se tudi z radijsko produkcijo, med drugim pa je sodeloval tudi pri več plesnih ter gledaliških predstavah.

 

/ na ogled do 10. oktobra; Galerija Vžigalica je v času Svetlobne gverile odprta med 12.00 in 23.30. Ob pon. je galerija zaprta. /


foto: Matjaž Wenzel

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2013
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net




English