Zoran
                Srdić Janežič in Jana Putrle Srdić: Straniščna
                šepetanja

  

  avtorji objektov: Marko Kovačič, Zoran Srdić

  Janežič in Andrej Štular

  nastopajoči: Petja Grafenauer, Aleksandra Saška

  Gruden, Ida Hiršenfelder, Rok Kušlan, Sarah Lunaček,

  Jana Milovanović, Slađana Mitrović, Neža Mrevlje,

  Tanja Petrič, Ana Porok, Maja Smrekar, Jasmina

  Založnik, Irena Žmuc in Bernarda Županek

  producentka: Jana Putrle Srdić


Zoran Srdić
                    Janežič in Jana Putrle Srdić: Straniščna šepetanja

kiparska instalacija in ulični performansi

 

Stranišča in kurbe, javne debate in oralna erotika so povezovalni členi artivističnega uličnega performansa Straniščna šepetanja. V straniščih – umetniških objektih, ki so jih izdelali trije slovenski kiparji, bodo svoje storitve in specializirana znanja v interakciji s publiko in pod  taktirko zvodnika Roka Kušlana ponujale številne intelektualke, umetnice in humanistke. Te 'intelektualne kurbe', opremljene z enormnim znanjem, duhovitostjo in verbalnimi veščinami, so porok za vznemirljivo intelektualno debato, ki bo potekala v intimnih prostorih, navdihnjenih z javnimi stranišči nekdanje rimske Emone. Namen projekta je v ducatu večerov vzpostaviti prostor javne debate, ki se ob razdružujočem vplivu medijev in splošni družbeni klimi dandanes zdi vse prevečkrat pogrešana, ob tem pa ponovno ovrednotiti tudi podcenjeno prekerno intelektualno delo.


Diskusijo z več sogovorniki (največ 3) ali pa šepetalko samo zase lahko do 14. ure rezervirate na mail info@gulag.si. Posamezen pogovor naj bi trajali do 30 minut. Možen je tudi dogovor za daljšo seanso.
 

Zoran Srdić Janežič je diplomirani kipar, intermedijski umetnik in izdelovalec lutk, zaposlen v Lutkovnem gledališču Ljubljana kot izdelovalec lutk. Je avtor preko 17 samostojnih in številnih skupinskih razstav. Jana Putrle Srdić je pesnica z dvema izdanima knjigama, številnimi objavami v tujini, občasna prevajalka poezije in piska. Kot producentka je delala za več kulturnih organizacij, trenutno pa se ukvarja z njunim skupnim projektom, Zavodom za sodobne umetnosti in kulture Gulag.

 


/na ogled med 8. septembrom in 10. oktobrom/
/performansi vsak četrtek in petek med 20.30 in 22.30/


koprodukcija: Zavod za sodobne umetnosti in kulture Gulag in MGLM

risba: Zoran Srdić Janežič

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2013
2012
2010
2010 2009
2008
svetlobnagverila.net




English