Boštjan
                  Drinovec: Drevesni delec
Boštjan
                  Drinovec: Drevesni delec
 

Drevesni delec je zasnovan kot velika kovinska skulptura, opremljena z več mobilnimi elementi, ki se gibljejo v vetru, ter z umetno osvetljavo, ki v nočnem času razsvetljuje bližnjo okolico in omogoča dramatične vizualne učinke. Kinetična skulptura bo v času trajanja festivala služila tudi kot projekcijski paravan, saj bo zasnovana kot kulisa za gibljive video podobe. Geometrična skulptura posnema formo drevesa, preoblikovano v monumentalno tehno-skulpturo: kot taka predstavlja celostno umetnino, svojevrstni simulaker rastlinskega sveta. Delo je najnovejši projekt uveljavljenega kiparja, ki je do sedaj pripravil vrsto referenčnih postavitev in ki pri svojem delu razvija svojevrstno likovno poetiko. Izvirnost postavitve se ob zlitju organskih (video) in geometričnih oblik kaže predvsem v združevanju in kombinaciji več medijev, kar bo rezultiralo v sugestivni in monumentalni umetniški intervenciji v javnem prostoru. Animacije, ki se bodo v času do 3.7. projicirale na objekt, so delo glasbenika, VJ-ja in multimedijskega ustvarjalca Gregorja Meseca.


Skulptura je umeščena v park ob Gradaščici, kjer bo stala več let, ob prihodnjih edicijah festivala pa se ji pridružujejo še nove trajne postavitve, s katerimi bomo v javnem prostoru postopoma oblikovali Svetlobni park.

 

BOŠTJAN DRINOVEC (Ljubljana, 1973) se je izobraževal na ljubljanski ALUO, kjer je prejel naziv akademskega kiparja (1998) in magistra umetnosti (2001). Za svoje delo mu je Univerza v Ljubljani leta 2006 podelila priznanje za umetniška dela v kiparstvu. Od leta 2008 deluje kot docent na ALUO v Ljubljani, kjer predava kiparstvo na Oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje. Do sedaj je realiziral več samostojnih razstav, je pa tudi avtor več stalnih postavitev.

 

animacija: Gregor Mesec (VJ Mesec)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Izvedbo projekta so omogočili Foto format, Iskra d. d., Almus d. o. o. - akril in svetloba, Boris Račić s.p., Metelkova Mesto, Riwal, najem opreme, d. o. o.

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2015 2014 2013
2012
2010
2010
svetlobnagverila.net


English
2008
2009