ČIPke:
                  Narava_nosim naelektreno
ČIPke:
                  Narava_nosim naelektreno
 

V sklopu Poletne muzejske noči se obeta predstavitev odzivne instalacije z delavnice Narava_nosim naelektreno, kjer so se udeleženke seznanile z odzivno elektroniko, programiranjem in oblikovanjem klobukov. Na predstavitvi bodo z elektroniko opremljeni klobuki krasili glave treh tehno-junakinj, divjih bab, ki obvladajo tako divje rožice kot neukrotljivo tehnologijo. Vsak klobuk jih obdarja z njim lastno supermočjo, ki obvladuje določen vidik narave (biološkega, tehnološkega, človeškega). Vsaka tehno-boginja ima lastno identiteto, ki se spreminja ob stiku z drugima dvema. Svoje posebne moči izražajo skozi interakcije s pomočjo zvoka, senzorjev, LED-lučk, zvočnikov, mikrokontrolerjev in materialov, ki ustrezajo njihovim značilnostim.


S projektom obravnavamo pomen naravnega v tehnološko modernizirani družbi. Izhajamo iz domneve, da je naša predstava o naravi kot statičnem, uravnoteženem in harmoničnem ekosistemu, ki ne vključuje človeka ali tehnologije, naivna. Nase ne moremo gledati kot na protinaravna bitja, ki naravi grozijo in jo uničujejo, temveč kot na katalizatorje evolucije, kajti narava se spreminja skupaj z nami, pri čemer je etična odločitev vedno del odnosa. V naši naravi namreč ni tekmovalnosti in boja za preživetje, temveč sobivanje, kar je razlog za razvijanje 'divje' programske opreme, ki spodbuja tako samostojno delovanje kot tudi simbiozo. /ČIPke/

 

mentorji: Andrej Zadnik (programiranje) in Lavoslava Benčić (nosljiva elektronika) // oblikovanje klobukov: Sanja Grcić, Ana Lazovski // koncept in svetovanje: Ida Hiršenfelder in Saša Spačal // tehnična podpora: Tomo Per (RogLab) // producentki: Tajša Perović (Rampa Lab) in  Meta Štular (RogLab) // dokumentacija: Hana Josić, Andreja Kranjec // udeleženke delavnic: Maja Novak, Denis Mavrič, Linda Ogrizek, Nina Orlić, Saša Hajzler, Urška Spitzer // nastopajo: Nina Orlić (Narava), Saša Hajzler (Tehnologija), Tjaša Avsec (Človek)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Produkcija: Rampa Laboratorij – Zavod Kersnikova, RogLab – Muzej in galerije mesta Ljubljane

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2015 2014 2013
2012
2010
2010
svetlobnagverila.net


English
2008
2009