SŠOF
SŠOF

 

Svetloba, ki poudarja in spreminja oblike, nastale na različne načine po vzorih iz narave, je tokrat orodje postprodukcije. S posebnim kalejdoskopom, fotogrami, presvetlitvijo, notranjo osvetlitvijo in improvizirano grafoskopsko projekcijo se v ambientu Plečnikovih Križank sprožajo različni svetlobni učinki, ki nakazujejo odseve zgodb iz narave. Opazovanje lepote naravnih oblik, ki so jih dijaki SŠOF na svoj način zajeli, transformirali in iz njih komponirali nove zgodbe, se s pomočjo svetlobe obiskovalcem ponuja kot neobičajno vzdušje. Z improvizacijo mešanja projekcije slik in situ nastajajo nove nenavadne prehodne kompozicije: s kalejdoskopskim zrcaljenjem se lomijo in množijo v neke nove makro- in mikrokozmose. Če se je Kosovel spraševal, ali je trava zelena, se mi sprašujemo še, ali je žaba zelena in kaj je z medvedom. /SŠOF/

 

Kalejdoskop, eden od trojice predstavljenih projektov, se dan po odprtju seli  v Botanični vrt, kjer bo na ogled do 4.6.

 

sodelujejo: Žan Bassanese, Nina Biščak, Julija Brudar, Urša Demšič, Tjaša Dim, Kaja Judež, Julija Rebeka Kelečevič, Veronika Lah, Naja Mlinar, Anže Mrak, Mateja Prosenik, Hana Pušljar, Anna Sangawa Hmeljak, Ana Šolar, Urška Šparemblek in Veronika Urbanc.

mentorji: Damijan Kracina, Sonja Lebedinec, Saša Vitežnik

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------

koprodukcija: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Ljubljana

  urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
                  Core
2015 2014 2013
2012
2010
2010
svetlobnagverila.net


English
2008
2009