Tamar
         Frank: Svetlobi hálo
Tamar
         Frank: Svetlobi hálo
 

Projekt je bil izvorno zasnovan za park v mestu Assen, kjer je nevihta poškodovala več starih dreves. Ta dogodek je spodbudil umetnico, da je zasnovala projekt, ki bi na simbolni ravni varoval drevesa pred nadaljnimi nevšečnostmi. Tako je zasnovala minimalistično svetlobno opremo, ki obkroža drevesna debla in kot nekakšna avreola simbolizira svetost in nedotakljivost dreves, ki tako postanejo simbol življenja in tudi njegovi varuhi. Umetnica je s svetlobnim markiranjem dreves želela poudariti njihovo pomembnost: ta v mestnih parkih predstavljajo zavetje miru in sence, pod njihovimi krošnjami se obiskovalcu ponuja kotiček spokojnosti, kjer si lahko odpočije.

 

TAMAR FRANK (1974, Amsterdam) je leta 1997 diplomirala na likovni akademiji v Maastrichtu. S svetlobo kot medijem se je ukvarjala že v času študija, po diplomi pa je ustanovila lastno podjetje studio Lightspace, s katerim se je hitro uveljavila v domovini. Dandanes izvaja številne umetniške projekte po Evropi in Severni Ameriki. Leta 2006 je za svoje delo prejela drugo nagrado Targetti za svetlobno umetnost v Italiji. Doslej je svoje delo predstavila na številnih festivalih svetlobe, kot tudi na več samostojnih in skupinskih razstavah.

 

postavitev: Sascia Vos

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Produkcija: Strictly Analog/Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, Zavod Projekt Atol in Zavod Carnica in Svetlobna gverila

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
         Core
2015 2014 2013
2012
2010
2010
svetlobnagverila.net


English
2008
2009