Urša
        Vidic
Urša
         Vidic

 

Projekt Glassworks #1 je umetniški objekt, vitrina, ki v sebi združuje idejo sublimne narave zunaj naših spoznavnih meja in željo po njenem zaobjetju. Delo je oksimoron oziroma nesmisel upodabljanja neupodobljivega. Predstavlja paradoks nemogočega: zaobjeti svet, naravo v vsej njeni razsežnosti, veličini in lepoti. V tej romantični gesti se približuje alkimistično–filozofskemu iskanju univerzalnega eliksirja. Kemijske bučke, po katerih se pretakata megla in zrak, namigujejo na utopični proces odkrivanja ”primarne materije”, enigmatične substance, ki naj bi se kot temni duh skrivala v vseh nas, čisto jedro, ki se skriva za kaosom in surovo materijo. /Urša Vidic/

 

URŠA VIDIC (1978) je leta 2008 zaključila podiplomski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Za njeno delo je značilna zavezanost motivu pokrajine, preko katere se dotika vprašanj mapiranja kulturnega prostora od kolonializma do postindustrijske globalizacijske dobe. Dela, ki jih ustvarja še zlasti v zadnjem obdobju, so izredno subjektivno obarvana in orisujejo njene miselne pokrajine, ujete v tehnološko dovršenih vitrinah z lastnim generičnim sistemom in atmosfero. Kot vizualno umetnico jo fascinira predvsem poustvarjanje utopičnih in iluzornih prostorov. Javnosti se je predstavila s številnimi samostojnimi in skupinskimi projekti v Sloveniji in tujini, aktivna pa je tudi kot scenografka.

 


K realizaciji projekta so pripomogli: Zoran Srdić Janežič (izvedba in načrtovanje), Otto Urpelainen (avtomatizacija) in Kristijan Tkalec (svetovanje).

 

urnik sodelujoci Kolofon galerija Program v pdf-ju Strip
         Core
2015 2014 2013
2012
2010
2010
svetlobnagverila.net


English
2008
2009