5237xSMECH

LABORATORIJ SVETLOBNE GVERILE

Del programa Laboratorija Svetlobne gverile je posvečen neformalnemu izobraževanju umetnikov na področju novih tehnologij. Letošnjo delavnico bosta vodili Stella Ivšek in Anja Romih, mladi multimedijski umetnici, ki delujeta v tandemu Beam Team. Rezultat delavnice, ki bo obsegala 10 terminov in bo potekala ob ponedeljkih, bo interaktivna avdio-vizualna instalacija: udeleženci bodo izdelali objekt za projekcije in se lotili video mapiranja, pri čemer bo posebna pozornost namenjena tudi vključitvi programiranih svetlobnih teles ter izdelavi analognega vmesnika, ki bo omogočal manipulacijo z lučmi in projekcijami – pri tem segmentu bo strokovno pomoč nudil programer Aleš Zupanc. Udeleženci se bodo na delavnici spoznali z zakonitostmi prostora oz. oblikovanjem site-specific umetniških del, součinkovanjem med svetlobo in projekcijo, programiranjem luči ter ustvarjanjem gibljivih podob v živo. Izbrana dela, nastala na delavnici, bodo kot performativne avdio-vizualne strukture predstavljene v javnem prostoru tako ob odprtju festivala kot na rednih tedenskih ponovitvah.

Brezplačna delavnica je namenjena udeležencem z ustreznimi predznanji ter izkušnjami na področju umetnosti. Število udeležencev je omejeno. Prijave s kratkim cv-jem in portfolijem pošljite na: core@mail.ljudmila.org; info: 031 401 556 (Katerina)

O MENTORJIH:

BEAM TEAM (5237 – Stella Ivšek in SMECH – Anja Romih) sta multimedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo in video montažo, ter se kot VJ-ki že več let pojavljata na različnih glasbenih in umetniških festivalih in klubskih dogodkih. Kot VJ dvojec sta prvič nastopili leta 2018 (Festival Fotopub, Festival Sonica, Festival Grounded), v 2019 pa na festivalu Ment, festivalu Fotopub in glasbenih festivalih od:vod in DNBK. V sodelovanju z Ljudmilo kurirata mesečna srečanja ustvarjalcev s področja video umetnosti, instalacij in vizualizacij V2V (video to video), katerega namen je vzpostaviti pogoje za intenzivnejše in trajnejše sodelovanje, razvijanje in povezovanje lokalne ustvarjalne skupnosti. Za projekt 5237xSMECH: Ment 2019 sta prejeli priznanje za odlično slovensko oblikovanje Brumen 2019. ALEŠ ZUPANC je dober poznavalec sodobnih tehnologij in digitalnih orodij; deluje predvsem kot programer in razvijalec aplikacij.

Koprodukcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, konzorcij osmo/za

foto: 5237xSMECH, Ment 2019

Search

+