ALUO (smer video in novi mediji): Sladke barve / Sweet Colours

ALUO (smer video in novi mediji): Sladke barve / Sweet Colours

video projekcije

V sklopu Laboratorija svetlobne gverile so se študentje in študentke Videa in novih medijev  ljubljanske akademije tokrat spopadli z izzivi video mapiranja. Rezultati delavnice, ki je potekala pod mentorstvom avstrijskega kolektiva MO:YA Visuals in Saše Sedlačka, so na ogled pod Fabianijevim mostom ob Palači Cukrarna. Ob odprtju razstave v Palači Cukrarna in kasnejših ponovitvah projekcij se obeta svojevrstna preobrazba hladne gmote funkcionalistične arhitekture: utilitarni javni prostor se spreminja v barvito prizorišče, ki mu vlada koreografija svetlobnih žarkov.

 

o mentorjih: Kolektiv MO:YA Visuals so leta 2011 ustanovili vsestranski oblikovalci Werner Huber, Roland Mariacher in Attila Primus. Ustvarjalnost kolektiva temelji na inovativnem raziskovanju odnosov med prostorom, gledalcem in objektom. S pomočjo sodobnih digitalnih medijskih orodij ustvarjajo interaktivne instalacije in video mapiranja, s katerimi prečijo meje med virtualnim in realnim prostorom. Sašo Sedlaček (1974, Ljubljana) je leta 2000 diplomiral iz kiparstva in videa na ljubljanski ALUO, kjer od 2015 kot izredni profesor predava na smeri videa in novih medijev. Kot umetnik je usmerjen izrazito multimedijsko in je prejemnik številnih nagrad (OHO, Vida 11, Spaport, Zogo Toy …).

 

sodelujoči študenti in študentke ALUO, smer Video in novi mediji: Nina Baznik, Bernarda Conič, Domen Dimovski, Tristan Dragan, Dalea Kovačec, Tim Kropivšek, Timotej Nadrag, Radka Salinska, Julia Singer, Marko Sladič, Lara Štefančič, Sandra Vaupotič, Ajda Zupan in Qëndresë Deda.

koprodukcija: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

 

SOFINANCER: Avstrijski kulturni forum v Ljubljani