Kaja Janjić: Cianoza

Avdiovizualnogibalni performans
Pet. 17. junij 2016, ob 22.00
Park ob Gradaščici (pod mostom na Barjanski cesti)


Dihanje je refleks, o katerem praktično ne razmišljam. Dihanje je prirojeno. Dih je biološka nuja. Če ni vdiha, ni življenja. Rojstvo ni začetek življenja, ampak le začetek samostojnega dihanja. Z ozaveščanjem diha si osmišljam življenje. Pljuča se razširijo, vdihnem zrak. Prepona se spusti, rebra se razmaknejo. Mirna sem. /Kaja Janjić/

KAJA JANJIĆ je sodobna plesalka, koreografinja in performerka. Kot ustvarjalko jo zanimajo sinergije in stičišča giba, glasbe, scenografije, videa in koreografije v sodobno plesnem gledališču. Leta 2006 je uspešno zaključila študij sodobnega plesa na SEAD, Salzburg Experimental Academy of Dance. Sodelovala je s priznanimi slovenskimi koreografi, kot so Matjaž Farič, Rosana Hribar, Gregor Luštek, in režiserji Bojanom Jablanovcem, Ivano Djilas in Marušo Geymayer Oblak. Njeno delo se razteza od plesa do teatra in kabareta ter do otroških predstav.

koreografija, izvedba, video in scenografija: Kaja Janjić

sodelavci: Jernej Kapus, Sai Pan, Pair+, (glasba), Abrina Vidic (vokal, kostum in scenografija), Marko Lekić (grafoskop, ilustracija), Borut Cajnko (svetloba), Andraž Čok Sorko (kamera) in Svetlana Barbić (kostumi).


Produkcija: Plesni teater Ljubljana / festival Ukrep in KUD Nor