Laboratorij Svetlobne gverile 23

Laboratorij Svetlobne gverile 23: Lasersko skeniranje okolice
večmedijska delavnica
osmo/za, Slovenska cesta 54, Ljubljana
torek, 21. marec 2023, ob 17.00


mentor: Tadej Droljc


Laboratorij Svetlobne gverile, programska stalnica festivala, namenjena izobraževalnim programom in opolnomočenju lokalne umetniške scene, bo v letu 2023 posvečen raziskovanju uporabe laserjev v AV-performansu.

Delavnica je namenjena posameznikom in posameznicam, ki že premorejo nekaj umetniške kilometrine in si želijo izpopolniti svoje znanje na področju sodobnih tehnoloških in programskih orodij. Delavnico vodi priznani intermedijski umetnik Tadej Droljc, ki bo na osmih zaporednih srečanjih – ta bodo potekala vsak torek – udeležence popeljal do realizacije skupinskega AV- performansa, ki bo krstno predstavljen v okviru festivala Svetlobna gverila. Na delavnici se bodo naučili 3D-skeniranja okolice z uporabo pametnega telefona s senzorjem LiDAR, mapiranja objektov za lasersko projekcijo ter uporabe programskih orodij za glasbeno sintezo in laserske vizualizacije. Ob tem se bodo podrobneje spoznali s programom Max: naučili se bodo nadzorovanja laserja s pomočjo avdio signalov in se seznanili z njegovo vsestransko uporabnostjo pri umetniških intervencijah na prostem.

Prijave s kratkim življenjepisom in portfolijem sprejemamo do 25. februarja 2023. Število mest je omejeno.
Dodatne informacije in prijave: core@mail.ljudmila.org / 031 401 556 (Katerina)

TADEJ DROLJC je interdisciplinarni umetnik, ki deluje na polju elektronske glasbe, računalniško generiranih avdiovizualnih kompozicij in drugih oblik intermedijske umetnosti. Na Centre for Research in New Music na University of Huddersfield (VB) je zaključil doktorski študij na temo avdiovizualne kompozicije. Prejel je več mednarodnih nagrad in priznanj, med drugim Edigma-Semibreve Award, Lumen Prize Student Award, osvojil je tudi naslov Madatac Most Promising Video Artist … Svoja dela je predstavljal po celem svetu, med drugim na festivalih Ars Electronica, Mutek, L.E.V. festival, Marche du Film (Cannes Film Festival), Semibreve, Node, Sonica Glasgow, Brighton Digital festival, Madatac, Inter BEE Tokyo …


produkcija: Strip Core/Forum Ljubljana, Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, in osmo/za,
koprodukcija: KID Pina, Zavod projekt Atol

foto: Ajda Schmidt