LABORATORIJ SVETLOBNE GVERILE: Podatkovne krajine

LABORATORIJ SVETLOBNE GVERILE: Podatkovne krajine
delavnica vizualizacije podatkov

mentorji: Marko Plahuta & Matic Potočnik (tehnični del), Stella Ivšek & Anja Romih (Beam Team) (umetniški del)
—————————————————————————————————————————————-
ob četrtkih, začetek: 24. marec 2022, predvidoma ob 17.00
osmo/za, Ljubljana

 

Laboratorij Svetlobne gverile, programska stalnica festivala, namenjena izobraževalnim programom in opolnomočenju lokalne umetniške scene, bo tudi v letu 2022 potekal v sodelovanju z Društvom Ljudmila: tokrat bo delavniški program posvečen podatkovnim bazam in raziskovanju vizualizacije podatkov. Ob zaključku delavnice bodo udeleženci pod vodstvom mentorske ekipe zasnovali štiri dinamične grafike, ki bodo v sklopu festivala Svetlobna gverila maja 2022 predstavljene v izložbah galerije ZVKDS v Ljubljani.

Na sedmih srečanjih se bodo udeleženci delavnice spoznali s podatkovnimi bazami in odprtokodnimi orodji za programiranje vizualizacij in se po teoretskem-spoznavnem uvodu podali na raziskovanje področja vizualizacije podatkov. Nova umetniška dela bodo ustvarili na podlagi izbranih podatkov, vezanih na mesto Ljubljana (npr. vremenski podatki postaje ARSO, podatki kazalnikov hrupa ipd.) in jih vizualizirali z uporabo odprtokodnih orodij, kot so Processing, NodeBox, D3, Leaflet ipd.

Poleti bo Laboratorij Svetlobne gverile gostoval še v novem laboratoriju HEKA v Kopru, vzpostavljenem pod okriljem KID Pina. V času štiridnevne rezidence bodo umetniki dela prilagodili z uporabo vizualiziranih podatkov iz lokalnega okolja. Novonastala dela bodo predstavljena v sklopu festivala IZIS septembra 2022.

Brezplačna delavnica je namenjena umetnikom. Število mest je omejeno.

Informacije, prijave z biografijo & portfolijem:
core@mail.ljudmila.org / 031 401 556 (Katerina)

Prijave sprejemamo do 25. februarja 2022.

————————————————————————————————–

Produkcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in osmo/za
Koprodukcija: KID Pina, ZVKSD, Center arhitekture