Otto Urpelainen in Damian Vega Velasco: Pet dokazov posmrtnega življenja

Pon. 6. junij 2016, ob 21.30
Nočna izložba Pešak, AKC Metelkova mesto / odprtje


»Rad bi spregovoril o spiritualizmu. Prihajam s področja znanosti in tehnologije in medijev, česar pa sem sem dodobra nasitil, zato bi rad raziskoval nekaj povsem drugega. A na žalost sem še vedno doma v znanosti in všeč mi je, kadar so drzne trditve podkrepljene s trdnimi dokazi.
Dobro, torej, tehten dokaz spiritualizma, podan na način, ki ga mimoidoči takoj zapopade. Preproste, celo naivne ideje o duhovih mrtvih ljudi, ki bivajo v onstranstvu, in nekaj čarovniških trikov, ki to lahko ‘dokažejo’. Zveni odlično. Predstavljam pet dokazov za posmrtno življenje, oziroma pet načinov za klicanje duhov. Pridite in se prepričajte še sami! Morda je eden izmed duhov vaš pokojni ded, ki ima sporočilo za vas.« /Otto Urpelainen/

OTTO URPELAINEN (Oulu, 1984) je bil rojen na Finskem, kjer je dokončal študij matematike na Univerzi v mestu Turku, trenutno pa živi in dela v Ljubljani. Ukvarja se s programiranjem in razvijanjem rešitev za energetske sisteme, sicer pa je velik navdušenec nad eksperimentalno elektroniko. Kot svetovalec in tudi kot avtor je sodeloval pri več performansih, umetniških projektih in različnih iniciativah.

DAMIAN VEGA VELASCO (1980) je španski umetnik in grafik, ki trenutno živi in deluje v Sloveniji. Pri svojem delu raziskuje generativni potencial tradicionalnih grafičnih tehnik v kombinaciji z novimi tehnologijami.


Koprodukcija: KUD Mreža