Marko A. Kovačič: Hybaria

Prižig Svetlobne gverile na Kunigundi v Velenju

Kunigunda, pred eMCe, Velenje

23.-28. avgust 2018

ODPRTJE: 23. avgust 2018, ob 21.00

 

Festival Svetlobna gverila letno poteka na ljubljanskih ulicah, ploščadih in trgih. Namen programa je s svetlobnimi objekti, instalacijami in performansi v javnem prostoru ustvariti drugačno podobo mesta in sodobno umetnost približati širši publiki. Tokrat se velenjski publiki predstavljamo z mini izborom za centralno prizorišče Kunigunde.

Tam se boste lahko srečali s Hybario, skrivnostnim mitološkim bitjem, barjansko sedemglavo pošastjo, zaščitnico Ljubljanskega barja, ki je čez dan vpeta med krošnje dreves, ponoči pa si nadene svojo pravo podobo. Hybario je med ljudstvo pripeljal Marko A. Kovačič.

Sprehodite se ob morju cvetlic ali 100 luces, ki jih je ustvarila švicarska umetnica Sophie Guyot. 100 luces ustvarja iluzijo svetlečega travnika in naslavlja krhkost narave, a tudi zmožnost njenega okrevanja.

Čez noč uživajte v prijazni svetlobi, s knjigo, stripom ali revijo, nastavljamo vam Past za bralce srbskega kiparja Marka Crnobrnje. Ne skrivajte se za štirimi zidovi, bodite drzni, berite na javnem prostoru.

Pod spretnimi prsti večmedijskega umetnika Marka Kovačiča in lokalnih sodelavcev pa se bo na rdeči fasadi Kluba eMCe plac z grafoskopi in projekcijo razvijala zgodba o oblikah in naravi.

——————————————————————————————————–

Marko A. Kovačič: Hybaria @ Svetlobna gverila, 2016, foto: DK