Metka Mikuletič in Nuša Jurkovič: Vzporedni svet, Svetlobna gverila 2018, foto: DK

RAZPIS

REZULTATI RAZPISA:

Žirija ni izbrala nobenega od prispelih predlogov.

—————————————————————————————————————————————

Svetlobna gverila in RogLab vabita k sodelovanju. Tema Svetlobne gverile v 2019 bo meje. Svetlobna gverila in RogLab iščeta nov projekt, ki bo predstavljen v programu Svetlobne gverile in bo izkoriščal tehnične možnosti, ki jih nudi RogLab.

V letu 2019 bo 13. edicija festivala potekala od sredine maja do sredine junija.

Razpis je spričo logistike in produkcijskih pogojev namenjen avtorjem in avtoricam oziroma avtorskim skupinam, ki delujejo na območju Slovenije. Izbrani projekt bomo v letu 2019 predstavili v okviru festivala; v poštev pridejo projekti, katerih izraznost temelji na mediju svetlobe, ki raziskujejo in tematizirajo meje ter pri produkciji uporabljajo digitalne izdelovalne tehnologije (3D-modeliranje, laserski razrez, 3D-tisk, 3D-skeniranje …) Zanimajo nas inovativni projekti s področja vizualnih ter intermedijskih umetnosti, izbrani projekt bo predstavljen v javnem prostoru oz. na prostem, predvidoma v drugi polovici maja.

Organizator festivala in RogLab nudita pomoč pri produkciji, poskrbela pa bosta tudi za promocijo projekta kot tudi za njegovo postavitev. Forum Ljubljana lahko pri izvedbi projekta ponudi tudi lastno tehnično opremo, v kolikor bo ta razpoložljiva. Za izbrani projekt organizatorja namenjata do največ 1.000 EUR bruto produkcijskih sredstev (materiali in podpora na področju 3D-modeliranja ter elektronike), tehnično podporo na področju laserskega razreza, 3D-tiska, 3D-skeniranja in CNC-rezkanja ter 1.000 EUR bruto honorarja.

Pri izboru bomo upoštevali izvirnost konceptualne in vizualne zasnove projekta ter njegovo izvedljivost. Izbrali bomo 1 projekt. Organizator si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega izmed predlaganih projektov. Nepopolnih prijav ne bomo upoštevali.

Rok za oddajo predlogov je 22. november 2018 preko spletnega obrazca. O rezultatih razpisa bodo prijavitelji do sredine decembra 2018 obveščeni po elektronski pošti

Dodatne informacije: matjaz.brulc@gmail.com // 031 227 413
Dodatne informacije glede tehnične izvedbe: delavnica@roglab.si // 040 988 011

PRIJAVNICA