Matej Bizovičar: Brbotanje

SVETLOBNA GVERILA NA LUV FESTIVALU

SVETLOBNA GVERILA NA LUV FESTIVALU

Matej Bizovičar: Brbotanje po skritih kotičkih Ljubljane, svetlobna instalacija
Gornji trg, Soteska, Mali trg, Ribji trg, Kastelčeva ulica, Obrežna steza, Ljubljana, 8. 2. – 12. 3. 2024, med 18.00 in 00.00

Janez Grošelj: Kozmična privlačnost, svetlobna instalacija
Odprtje: Park Zvezda, Ljubljana, petek, 9. 2. 2024, ob 18.00


Na povabilo Turizma Ljubljana se Svetlobna gverila z Matejem Bizovičarjem in Janezom Grošljem že drugo leto v zimskem času razprostira po ljubljanskih ulicah. Lansko leto je brbotalo v parku Zvezda, letos pa kar na šestih lokacijah, predvsem ožjih uličicah in manjših trgih. Brbotanja Mateja Bizovičarja vabijo k razkrivanju temnejših in zakotnejših vogalov, te popeljejo v manjše uličice, prehode ali podhode, ki dajejo očarljivemu staremu mestnemu jedru pridih skrivnostnosti.

Kozmična privlačnost Janeza Grošlja je nov avtorjev projekt, niz svetlobnih instalacij, poetičnih artikulacij kozmičnih pojavov, ki se razkrivajo kot metafora za večplastno bistvo ljubezni in vabijo opazovalca k raziskovanju njenih globin in minljivi lepoti, razgrnjeni na platnu nočnega neba. Raziskovanje tako služi kot metaforični most med vesoljem in ljubeznijo in ju povezuje na smiseln način: Vesolje, kot končna meja raziskovanja, odraža našo prirojeno radovednost in željo po odkrivanju neznanega, medtem ko je ljubezen potovanje skozi raziskovanja čustev, razumevanje druge osebe in krmarjenje po zapletenostih odnosov.


Produkcija: LUV fest