Tilen Sepič: Svetlobni oscilator

Pon. 30. maj 2016, ob 21.30
pred MGLC, Park Tivoli / Odprtje


Kinetična svetlobna/avdio inštalacija izhaja iz opazovanja in študij naravnih oscilacij ter kinetičnih pojavov na osnovi gravitacije, od kroženja planetov do gibanja delcev pri atomski povečavi. Inštalacija je sestavljena iz svetlobnih sfer, ki krožijo v vztrajnem počasnem gibanju. Vsaka sfera oddaja zelo močno svetlobo komplementarnih barv, ki se z mešanjem lahko spremenijo v belo. Različne frekvence vrtenja projicirajo na okolje inštalacije večbarvne sence prisotnih gledalcev v sinusoidnem gibanju, s katerimi se lahko gledalci aktivno igrajo.
Programiran vzorec svetlobe ter zvoka temelji na različnih osnovnih frekvencah/oscilacijah, ki se prepletajo tako med seboj kot tudi z rotirajočimi sferami. Tako tvorijo generativno svetlobno-zvočno ambientalno atmosfero, ki zaradi točne sinhronizacije svetlobe in zvoka na gledalca učinkuje meditativno in čustveno. /Tilen Sepič/

TILEN SEPIČ je multidisciplinarni ustvarjalec in intermedijski umetnik, ki deluje na področjih industrijskega oblikovanja, interaktivne studijske fotografije in oblikovanja svetlobe. Je soustanovitelj Kreativne cone Šiška, skupine Rompom in društva Muslauf, sodeluje pa tudi z elektronsko eksperimentalno skupino Theremidi Orchestra. V zadnjih letih se najraje posveča oblikovanju unikatnih luči, zasnoval pa je tudi več interaktivnih avdiovizualnih instalacij. S spletnimi dnevniki in galerijami, kjer ustvarja avtorsko vsebino, analizira viralno obnašanje umetniških vsebin na spletu. Po letu 2006 je prejel številne nagrade s področja produktnega oblikovanja.

Sodelavca pri projektu: Tomo Markočič in Andraž Tarman – elektronika in programiranje, tehnologija.


koprodukcija: MGLC