Umetniška gimnazija SŠOF Ljubljana: Sladka svetloba

svetlobne projekcije / delavnica
četrtek, 1. 6., četrtek, 8. 6., sobota, 17. 6. 2017
pod mostom ob Palači Cukrarna

ODPRTJE: četrtek, 1. junij, ob 21.30


Serija treh večernih dogodkov je namenjena predstavitvi del, ki so jih na delavnicah pod vodstvom mentorjev Kurta Laurenza Theinerta in Karmen Klobasa ustvarili dijaki SŠOF. Udeleženci s pomočjo grafoskopov ustvarjajo začasne svetlobne posege v arhitekturo podnožja novega mostu ob ljubljanski Cukrarni. S pomočjo svetlobne preobrazbe arhitekture udeleženci kreirajo nove mikro ambiente v mestu: igre oblik in svetlobe temeljijo na prinešenih osebnih predmetih, ki imajo določeno preteklost in s tem povezano čustveno vrednost.

mentorja:
KARMEN KLOBASA je magistrica umetnosti s področja tekstilnega oblikovanja, ki je svoje delovne izkušnje pridobivala v gospodarstvu, šolstvu in novinarstvu. V preteklosti je delovala kot modna oblikovalka za različna tekstilna podjetja in druge naročnike, od leta 2009 pa je zaposlena na SŠOF v Ljubljani kot profesorica strokovno teoretičnih predmetov. KURT LAURENZ THEINERT (1963, Hannover, Nemčija) deluje kot fotograf ter avtor svetlobnih instalacij oziroma performansov. Šolal se je na akademiji za likovno umetnost v Stuttgartu in v Leicestru. Pri svojem delu izhaja iz abstraktne estetike. S številnimi svetlobnimi postavitvami in performansi je gostoval po vsem svetu. Živi in deluje v Stuttgartu.

udeleženke: Mirjam Avguštin, Samra Buljić, Hana Černivec, Amina Emušič, Vita Gradič, Pia Patricia Ojačić Jakin, Nina Kosednar, Ana Krivec Rakmini, Sanja Stiković, Veronika Tržan (SŠOF, 3. f )


koprodukcija: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo