BOŠTJAN ČADEŽ & TATIANA KOCMUR: KVINTESENCA

avdiovizualni performans
ponovitve: pred MSUM, 20. 6. ob 22.00, pred Galerijo Alkatraz, 24. 6.,ob 21.30
Trg Francoske revolucije
ponedeljek, 15. junij 2020, 21.30–22.00

 

Kvintesenca je avdiovizualni performans, ki združuje intermedijsko prakso Boštjana Čadeža in performativno telo Tatiane Kocmur. Telo performerke je pokrito z LED lučkami, ki se odzivajo na njeno gibanje. Gibanje telesa s pomočjo senzorjev generira sliko in zvok. Niz gibov sestavlja animirano podobo, podkrepljeno z video projekcijo.

Kvintesenca razpravlja o možnih načinih utelešanja v svetu tehnološkega napredka.
Kvintesenca ponuja posthumano izkušnjo povezanosti, enotnosti in pripadnosti kozmosu.
Kvintesenca je hibrid stroja in organizma, bitje družbene resničnosti in fikcije.
Kvintesenca je novodobni duh sobivanja in združevanja narave, človeka in stroja.
Kvintesenca je peti element. /B. Čadež & T. Kocmur/

kostumografija: Ivana Kocmur

BOŠTJAN ČADEŽ (Ljubljana, 1979) je študiral industrijsko oblikovanje na ALUO v Ljubljani. V zadnjih letih se kot intermedijski umetnik osredotoča predvsem na področje računalniške, v realnem času generirane in generativne grafike ter robotike, ki jih predstavlja v obliki performansov ter instalacij. Za svoja dela na področju oblikovalskih oziroma programskih inovacij je prejel več uglednih nagrad in priznanj. V preteklosti je deloval tudi na področjih grafitov, ulične umetnosti in VJ-anja. Leta 2013 je prejel nagrado Zlata ptica v kategoriji intermedijske umetnosti.

TATIANA KOCMUR (1992) je letos na ljubljanski ALUO zaključila magistrski študij slikarstva. Od leta 2013 se redno predstavlja na različnih razstaviščih po Sloveniji, v Skopju, Milanu in Berlinu. V zadnjih letih je svoje zanimanje preusmerila na performativne prakse, v katere pogosto vpleta refleksijo produkcijskih pogojev sodobne umetnosti.