GVERILSKI PROJEKTORJI // Laboratorij Svetlobne gverile

DELAVNICA: Cirkulacija2 // 18. 5. 2017 // 17.-21.00
PROJEKCIJE: Palača Cukrarna // 1., 8. in 17. 6. 2017 // 21.30–23.30
mentor: Dominik Mahnič


Laboratorij Svetlobne gverile predstavlja sklop brezplačnih izobraževalnih delavnic, ki jih izvajamo z različnimi koproducenti in mentorji. Namen delavnic, katerih rezultati so predstavljeni v okviru festivala, je raziskovanje pomena svetlobe, svetlobnega oblikovanja in svetlobnih teles v javnem prostoru, kot tudi vloge umetnika pri kreiranju novih razsežnosti urbanega okolja.

Enodnevno brezplačno delavnico uvaja krajša predstavitev koncepta in osnov elektrotehnike in optike, čemur sledi izdelava prenosnega 100W projektorja po metodi naredi-si-sam. Enostaven in robusten prenosni projektor z baterijskim napajanjem omogoča projiciranje na katerikoli lokaciji. Udeleženci skupaj z mentorjem izberejo gradivo za predvajanje in se v času festivala skupaj podajo na več nočnih akcij po mestu.

Omejeno število udeležencev.
Informacije in prijave: core@mail.ljudmila.org

o mentorju: DOMINIK MAHNIČ (1981, Postojna) je leta 2008 diplomiral iz slikarstva in videa na ALUO v Ljubljani, leta 2013 pa na isti fakulteti zaključil še magistrski študij videa. Je ustanovitelj Zveze mestnih jagrov, vodič po kraškem podzemlju, krajinski slikar ter načrtovalec mikro robotov in drugih naprav.