Natan Esku: Parasitus elektrikus

Natan Esku: Parasitus elektrikus

Natan Esku: Parasitus elektrikus
svetlobna instalacija
javne svetilke na Kongresnem trgu

 

Zajedalci iz vrste Parasitus elektrikus so svetlobni organizmi podvrste makroparazitov, kar pomeni, da jih lahko vidimo s prostim očesom. Za svoj obstoj nujno potrebujejo gostitelja z virom električnega toka. Njihov najugodnejši habitat zato predstavljajo razne električne naprave, ki delujejo pri napetosti od 12 pa vse do 220 V. Najdemo jih lahko tudi v zaprtih prostorih, vendar pa se najpogosteje nahajajo na prostem, predvsem na uličnih svetilkah.

Prepoznamo jih po prosojnem ovoju iz recikliranih plastenk, znotraj katerega se nahajajo krhki organi iz raznoraznih odpadkov, ki ob hranjenju oddajajo fluo-neonsko svetlobo. Zaradi te lastnosti so najbolj vidni ponoči. /N. Esku/

NATAN ESKU je vizualni umetnik z obilico radovednosti in želje po preizkušanju novih materialov ter tehnik, predvsem pa z ogromno strastjo do dela. Kot vsestranski ustvarjalec deluje na izjemno heterogenih področjih, kot so slikarstvo, kiparstvo, grafično oblikovanje, fotografija, oblikovanje interjerjev ter razvoj likov za lutkovno gledališče in animacijo. Študij je končal na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, specializacijo pa na Akademiji v Budimpešti.


VSAK DAN: 21.30–23.30


sponzorstvo: Javna razsvetljava, d. d.