Srednja šola za oblikovanje in fotografijo: Fotonični spomini

svetlobne projekcije
17. 5. – 17. 6. 2017
Fasada SŠOF na Križevniški ulici

ODPRTJE: sreda, 17. maj, ob 21.30
nočna laserska pohajkovanja po mestu: četrtek, 1. , četrtek, 8. in sobota, 17. 6.


Predstavitev obsega zaključno etapo delavnice, ki sta jo z dijaki ljubljanske SŠOF izvajala mentorja Dominik Mahnič in Uroš Acman. Dijaki, bodoči fotografi, so na delavnici pod Acmanovim mentorstvom izdelali fotografske predloge, ki tematizirajo njihov intimni svet in spomine. Predloge so prilagodili formatu manjših laserjev in t. i. logo projektorjev, majhnih in cenovno dostopnih projekcijskih naprav, ki jih je Mahnič optično in tehnično modificiral, in jih namestili na fasado stavbe SŠOF. Ob odprtju (in še dveh kasnejših ponovitvah) se v neposredni okolici obeta še pohajkovanje s prirejenimi laserji, ki spričo svoje mobilnosti in enostavne uporabe omogočajo igrive svetlobne posege v mestno okolje.

mentorja: DOMINIK MAHNIČ (1981) je leta 2008 diplomiral iz slikarstva in videa na ALUO v Ljubljani, leta 2013 pa na isti fakulteti zaključil še magistrski študij videa. Je ustanovitelj Zveze mestnih jagrov, vodič po kraškem podzemlju, krajinski slikar ter načrtovalec mikro robotov in drugih naprav. UROŠ ACMAN (1982, Slovenj Gradec) je leta 2001 končal SŠOF v Ljubljani, nato pa študij fotografije na praški FAMU. Leta 2008 je vpisal podiplomski študij fotografije na Ecole cantonale d’art v Lozani, za tem pa je med leti 2008 in 2010 študiral teorijo in filozofijo vizualne kulture na Fakulteti za humanistične študije v Kopru. Trenutno je zaposlen kot profesor fotografije na ljubljanski SŠOF.

sodelujoči: Veronika Brvar, Urška Bukovec, Ana Debeljak, Tijana Drljača, Sara Gomboc, Eva Marija Hild, Živa Hočevar, Arja Inkret, Matej Jenko, Vanja Miloš Jovanović, Luana Krameršteter, Lucija Maver, Lovro Megušar, Patricija Novšak, Lenart Oblak, Tina Oblak, Kristina Potisek, Kaja Potočnik, Melisa Rošič, Eva Semolič, Izza Sladič, Tisa Šenekar, Neža Ternik, Ajša Vehovec, Domen Vinko in Andraž Vončina.


koprodukcija: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo