V2V // URŠA ČUK, AMADEJ PLESNIČAR: Kristalni preporod: Transformacija skozi kaos

V2V // URŠA ČUK, AMADEJ PLESNIČAR: Kristalni preporod: Transformacija skozi kaos
avdio-vizualna instalacija
Vrt ob Križevniški cerkvi [do 22. 6. 2024]
ODPRTJE: petek, 24. maj 2024, ob 21.30
/vstop na vrt ob sredah in sobotah; ostale dni je ogled mogoč od zunaj/


Kristalni preporod je manifestacija udeležencev platforme V2V, katero od leta 2019 pod krovnim vodstvom Društva Ljudmila – laboratorij za znanost in umetnost vodita Stella Ivšek in Anja Romih. Dva sodelujoča avtorja, Urša Čuk, in Amadej Plesničar, sta skozi leta sodelovanj v sklopu srečanj V2V razvila svoj lasten pristop na področju VJ-anja in videomapiranja. Tokrat se pod kreativnim vodstvom Beam Team predstavljata s skupinskim AV site specific umetniškim delom. Kristalne strukture, razprostrte po ograjenem vrtu ob Križevniški cerkvi, so simbol transformacije, kjer se iz kaosa in razkroja s pomočjo svetlobe dviguje novo življenje. /Beam Team/

URŠA ČUK (rastrLAB) je avdiovizualna in digitalna umetnica, ki se osredotoča na različne medije, kot so fotografija, grafično oblikovanje, video in AV projekcije, pri čemer raziskuje medsebojna razmerja med vizualnimi podobami in zvokom. Kot VJ-ka sodeluje na različnih klubskih dogodkih in z različnimi glasbenimi izvajalci in zasedbami, pa tudi pri različnih umetniških dogodkih, razstavah AR plakatov in AV projektih. AMADEJ PLESNIČAR (BubblesFractals) je po izobrazbi računalniški tehnik, ki je dokončal študij hortikulture. Z umetnostjo se je ljubiteljsko začel ukvarjati v letu 2017 in svoje ustvarjanje počasi nadgrajeval v različnih medijih. Njegov stilski izraz je blizu cyber-solarpunk estetike.  

BEAM TEAM (Stella Ivšek, Anja Romih, Črt Trkman) so intermedijski umetniki, ki so skupaj zasnovali več interaktivnih avdio/video instalacij (Portal, Mreža, Platonova telesa), ki so bile predstavljene na več lokalnih in mednarodnih festivalih in razstavah. STELLA IVŠEK (1987) in ANJA ROMIH (1991) sta intermedijski umetnici, ki se, poleg večletnega VJ-anja na različnih umetniških festivalih in klubskih dogodkih, ukvarjata z vizualizacijo zvoka, animacijo, montažo in odrsko scenografijo. ČRT TRKMAN (1987) je oblikovalec zvoka, tonski mojster in producent elektronske glasbe.

kuriranje in mentorstvo: Beam Team (Stella Ivšek & Anja Romih)
zvočni aranžma in miks: Črt Trkman (Beam Team)


koprodukcija: Društvo Ljudmila – laboratorij za znanost in umetnost, KID PiNa, Festival Ljubljana
podpora: KUD Channel Zero