Boštjan Drinovec & vj MESEC: Podzemlje

svetlobna instalacija, projekcije
jaški na Trgu Francoske revolucije // do 15. 6.
ODPRTJE: četrtek, 16. maj, ob 21.30

 

Izkušnja vsakdanjega življenja in pohajkovanja po mestu je običajno povezana z  njegovim vidnim in dostopnim površjem, z arhitekturo in urbanistično zasnovo, a pod nivojem tal se skriva drugo okolje, običajno skrito pred očmi meščanov. Boštjan Drinovec se v svojem najnovejšem projektu skupaj z vj MESECEM loteva svojevrstnega odkrivanja sveta izven meja dostopnega. Podajata se v drobovje mesta, v podzemne jaške z električnimi vodi, kjer s pomočjo svetlobnih intervencij razkrivata neodkriti teritorij, njegove dobro varovane skrivnosti in prebivalce, ki jih na takšnih mestih ne bi pričakovali.

 

BOŠTJAN DRINOVEC (1973, Ljubljana) je akademski kipar in magister umetnosti. Od leta 2008 predava kiparstvo na ALUO v Ljubljani. Je ustvarjalec AKC Metelkove Mesta in soavtor ureditve njegove javne podobe. Dejaven je na področju male plastike (Mali uporniki, Lego mislec …), galerijskih postavitev (Drevesni delec, Ples vetra, Oseminštiridesetkratokolisveta, Neskončni svet, Svetlobna postaja …), kinetičnih (Moebiusov trak, Kakofonični generator …) in zvočnih (Kymatikon, Retrofonija, Zvočna postaja – v sodelovanju s Primožem Oberžanom) instalacij, ustvaril je tudi več skulptur in spomenikov v javnem prostoru. GREGOR MESEC (vj MESEC) je vizualni umetnik, specializiran za vsakovrstno video produkcijo, projekcije, (3D) animacijo, video mapiranja in instalacije. Redno sodeluje pri različnih scenskih, koncertnih ter poslovnih dogodkih s številnimi organizacijami, skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki.

 

sponzorji: Elektro Ljubljana, podjetje za distribucijo električne energije, d. d., IB-program, d. o. o., Grosmetal, d. o. o.